Wat je móet weten over diepe dalen

inspiratie quotes, inspirerende quotes

Onlangs was ik met een vriendin in gesprek. Het ging niet goed met haar. De dokter had haar het label ‘depressief’ opgeplakt, ze was doodmoe en vond dat alles in haar leven mislukte. Ik luisterde aandachtig naar haar verhaal. Stemde af op mijn lichaam. En merkte toen iets heel vreemds: 

Ik werd warm van binnen. Ik voelde vreugde en blijdschap opkomen. En mijn ogen begonnen te stralen.

Ik durfde mijn gevoelens niet direct te uiten, want tja… een beetje vreemd was het wel. Maar nadat mijn vriendin haar verhaal had gedaan, verklapte ik tóch wat er in me omging.

“Ik kan er niks aan doen. Maar ik ben zó blij voor je!”

Verbaasd keek ze me aan.

Ik ging verder. “Ik voel sterk aan dat je nu op de juiste weg zit. En daar word ik heel gelukkig van. Dit is precies wat je nodig hebt. Vanaf nu ga jij voor jezelf kiezen. En die weg is zo ontzettend mooi!”

In kleine stapjes was ze namelijk al begonnen met deze reis. Ze had al een aantal activiteiten gepland, waar zij dolenthousiast van wordt.

En het universum trakteerde haar ondertussen op de ene synchroniciteit na de andere. Om haar te steunen. Om haar duidelijk te maken dat ze goed bezig is.

Vorige week kwam ik deze inspirerende quote tegen (afkomstig uit het boek Fight Club).

“The lower you fall. The higher you’ll fly’ 

Dus wees niet bang voor je dips of depressies. Voor je angsten en onzekerheden. Als je ze recht in de ogen kijkt en aandachtig naar jouw hart blijft luisteren, dan krijg je vanzelf hulp om er weer bovenop te komen.

Om heel, héél hoog te gaan vliegen.

Eindelijk.

Fijne maandag!

Ps. 5 tips voor méér synchroniciteit in je leven. 

Een gedachte over “Wat je móet weten over diepe dalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf + 18 =