Inspiratie quotes – Dit is de reden waarom jij op aarde bent

inspiratie quotes

MINDFUL MONDAY – Zoals ik eerder al schreef, ben ik dol op portretinterviews. Heerlijk om te lezen welke wijsheden mensen hebben vergaard in hun leven en wat hun drijfveren zijn. Volkskrant Magazine was afgelopen weekend dan ook een waar cadeautje voor me, want boordevol interviews. Daaronder ook een interview met oud-minister Johannes Witteveen. Hij verloor zijn zoon bij de ramp met de MH17. Johannes is aanhanger van het Soefisme, een stroming die eigenlijk alle godsdiensten bij elkaar brengt. Hij vertelt waarom wij hier op aarde zijn:

Johannes:

“Je komt hier op aarde om iets op te bouwen. Dat is niet vrijblijvend. Je ziet vaak dat mensen blijven leven totdat hun schepping voltooid is. Ze werken hard en leven dan na hun pensioen niet lang meer. Zorg dus dat je bezig blijft met dingen die je de moeite waard vindt. Ontwikkel liefhebberijen naast je werk.”

Mooie reminder, vind ik. Blijf niet alsmaar haasten om allerlei onbelangrijke klussen op tijd af te krijgen, maar sta eens stil bij het feit wat jij hier op aarde wilt voltooien, wilt bereiken. Wat vind jij echt de moeite waard?

Op de site van de Volkskrant kun je ook het interview teruglezen met denker des vaderlands, René Gude, die stervende is. Hij geeft daarin tien levenslessen. Waaronder: ‘niet meer twijfelen dan nodig is, je leert er verder niks van.’ Mooie! Lees het hele interview hier. 

Inspiratie quotes

Iedere maandag deel ik inspirerende quotes die ik tegenkom. Stukken tekst over het leven die mij aan het denken zetten. Houd de site dus in de gaten voor meer inspiratie, of schrijf je in voor de nieuwsbrief (dat kan aan de rechterkant van de site). Zo blijf je vanzelf op de hoogte van nieuwe blogs. Fijne maandag!

Liefs,

Lieke

(Bron foto) 

Een gedachte over “Inspiratie quotes – Dit is de reden waarom jij op aarde bent

  1. Bedankt, Lieke, ook voor het delen van het interview met René Gude.
    Ik onthou er ook uit dat hij graag veel had willen wandelen in de Alpen met zijn naaste familie, indien hij het geluk had om oud te worden.

    Een warme groet,
    Kris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × vier =