Ik ga op vakantie en laat achter…

Tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkelingDe oplettende lezers hadden het vast al door: ik ga op vakantie. Vanaf morgenvroeg ben ik ruim 3 weken te vinden op het prachtige Aziatische eiland Bali. Heerlijk natuurlijk, maar sinds ik geboekt heb, maak ik me ook wat zorgen. Want, hoe moet dat met mijn blog? Vakantie is vakantie, dus ik wil niet gedwongen achter de computer kruipen. Vakantie is immers alles loslaten, toch? Maar 3 weken niks posten… dan verlies ik vast allerlei volgers, dan word ik onvindbaar in Google, dan kan ik daarna weer opnieuw beginnen… Ja, de enige oplossing was: blogs vooruit schrijven en inplannen. Maar dit bleek keer-op-keer niet te lukken. Gebrek aan tijd. Of ik was zo enthousiast dat ik blogs direct online zette. Pfff, dit schoot niet op…. Vakantievriendin M. wist de oplossing: 

“Dan doe je het toch lekker niet?!,”

zei ze heel droog.

Geschrokken keek ik haar aan. Niet? Niks inplannen? Geen berichten? Drie weken stilliggen met m’n site?

Allerlei stemmetjes sputterden tegen in mijn hoofd.

* ‘Waardeloos!’

* ‘Blog-regel nummer 1 is al-tijd aanwezig zijn!’

* ‘Volgers komen echt niet na drie weken nog een keer terug’

* ‘Google gaat dit niet waarderen.’

* ‘Je bent net lekker op gang, en dan ga je 3 weken de stilte in?!’

Maar ineens kwamen er ook andere stemmetjes opzetten.

* ‘Nieuwe volgers hebben meer dan 100 oude artikelen om te lezen, als ze zin hebben.’

* ‘Google zal je heus niet uit zijn pagina’s gooien. Na je vakantie ga je immers weer vol frisse energie aan de slag.’

* ‘De Turkse groenteboer om de hoek sluit zelfs iedere vakantie 6 weken haar deuren. Daarna ga jij toch ook trouw terug, omdat je het daar zo fijn vindt?’

Maar de belangrijkste stem van allen was deze:

Blijf leven vanuit je hart.

Gestrest allerlei blogs vooruit schrijven en inplannen… dat zou een keuze zijn uit angst. Angst dat ik lezers kwijtraak. Dat ik het niet goed genoeg doe. Dat ik niet aan allerlei verwachtingen voldoe.

Maar mijn hart zegt: go for it. Niks vooruitplannen. Ga de stilte aan.

Als ik zin heb op Bali om lekker te bloggen,  dan mag dat natuurlijk. Maar als het er niet van komt: dan niet… Dat is de keuze vanuit mijn hart.

Vakantievriendin M. vroeg na m’n inzicht: “En? Hoe voel je je nu?”

“Opgelucht!”, antwoordde ik.

En da’s precies het juiste gevoel :).

Ps. Dit is dus ook gelijk de Bliss-tip voor de komende paar weken. Bedenk bij iedere keuze die je maakt: maak ik deze keuze uit liefde, of uit angst? Zo zal het je steeds beter gaan lukken om te leven vanuit jouw hart. Namasté!

4 gedachten over “Ik ga op vakantie en laat achter…

 1. Goed van je dat je voor jezelf gekozen hebt en wat leuk dat er zo veel oude blogs zijn 🙂
  Geniet van je vakantie en van alle ervaringen die je op Bali op gaat doen.
  Liefs, Esther.

 2. Ik wens je een prachtige vakantie toe.
  En hoe je hier geniet van het leven, zal je daar eens zo meer mogen doen en voelen.
  Innerlijke rust even alles achter laten en gewoon voelen.

 3. De enige goede keuze gemaakt…vanuit je hart.

  Ik ga je oude blogs weer doorlezen; ik heb hierbij al eerder ontdekt dat bij een tweede (of meerdere) keer lezen een bepaald onderwerp uit een blog op dit moment in mijn leven ineens van toepassing is.

  Ik ga op ontdekkingsreis en wens jou een heel fijne, hartverwarmende vakantie toe.

  Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × vijf =