Hooggevoelig? Probeer dit eens!

hooggevoelig tips sensitive

MINDFUL MONDAY – De laatste tijd kom ik er steeds meer achter hoe sensitief ik eigenlijk ben. Als er spanningen hangen in een ruimte, word ik heel snel moe. Van drukke winkelstraten moet ik niks hebben. En van teveel prikkels om me heen, kan ik makkelijker dan normaal in de stress schieten. Als jij ook hooggevoelig bent, is het nodig om goed voor jezelf te zorgen. Afgelopen week kwam ik een mooie tip tegen daarvoor. Ook leuk als je niet zo sensitief bent ingesteld trouwens! 

De kunstenaar en fotograaf Dietlind Wolf vertelt in Happinez hoe zij haar innerlijke rust behoud:

“Wanneer ik ergens binnenkom, kijk ik altijd uitgebreid om me heen. Als een wild dier dat zijn omgeving bekijkt, aftast en analyseert: waar ben ik terechtgekomen? Dat geeft me rust. En wanneer ik dan ga zitten, zoek ik iets moois in die ruimte om naar te kijken. Iets wat me kan vervullen. Bijvoorbeeld een bosje bloemen dat in de hoek van een restaurant staat. Als ik me dan in de bijeenkomst die volgt even niet op m’n gemak voel, ga ik met mijn ogen naar die bloemen en troost ik mezelf met het moois wat ik zie. Dat maakt alles lichter en zorgt ervoor dat ik mijn innerlijke rust kan behouden.”

Wat vind jij van deze tip? Ik ga ‘m in ieder geval eens uitproberen… Fijne maandag!


schrijven vanuit je hart cursus workshop, intuïtieve ontwikkeling, spirituele ontwikkeling Ps. De inschrijving voor ‘Schrijf je vrij’ is gestart. In deze online workshop geef ik jou alle tips & tricks om intuïtief te gaan schrijven. Je intuïtie wordt vergroot, je leert luisteren naar jouw hart en je gaat meer vanuit liefde en lichtheid leven. Lees hier meer erover.   

 

 


(Bron foto: bloemen in vaas met Atalanta, Herman Henstenburgh, ca. 1700 / Rijksmuseum. Illustratie door Fleur van Rijn.Tags: hooggevoeligheid tips, intuïtieve ontwikkeling).

Een gedachte over “Hooggevoelig? Probeer dit eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 3 =