Hoe word ik gelukkig? Maak een Kamer van Geluk

hoe word ik gelukkig, hoe word je gelukkig, gelukkig zijn, simpelweg gelukkig zijn

Soms heb je van die emotionele buien die je maar even over moet laten waaien. Je hebt bijvoorbeeld nét de trein gemist en ademt even diep in en uit om je frustratie eruit te laten. Andere momenten blijf je maar hangen in je sombere buien. Een goede in- en uitademing kan daar niks aan veranderen.

En terwijl je een chocolade croissantje je mond in laat glijden, weet je best dat er veel is om dankbaar voor te zijn… Je vóelt het alleen totaal niet.

Ook geloof je best dat het in je zit om simpelweg gelukkig te zijn. Maar hoe kun je dat geluk (weer) tevoorschijn toveren? 

Je kunt gaan zitten wachten totdat je helemaal vanzelf gelukkig wordt. Dat zal voor sommigen wellicht werken. (Alhoewel… Ken jij die mensen?). Ik ben toch meer van de andere aanpak: zelf controle nemen over jouw leven. Omdat jij als geen ander kunt weten waar jij gelukkig van wordt.

Geïnspireerd op het Handboek voor het Bouwen van je eigen Luchtkasteel, creëerde ik gister deze pagina in mijn artjournal.

Mijn eigen (innerlijke) Kamer van Geluk.

creatief dagboek, artjournal voorbeelden, artjournal tips, creatief dagboek bijhouden

Het idee erachter is dat je geluk niet rechtstreeks kunt benaderen. Je kunt niet ergens stil gaan zitten en denken: en nú ruim ik een kwartiertje in om heel gelukkig te zijn.

Nee, geluk moet je vanaf de zijkant benaderen. Je voegt zelf activiteiten toe in je leven waar jij blij van wordt. En hoe meer en vaker je dat doet, hoe meer kans er is dat het geluk je toelacht.

Een kwartier eerder opstaan om te schrijven. Een kwartier eerder naar bed om te lezen. Een wandeling maken in je lunchpauze. Een nieuw recept uitproberen. Een avondje naar de bioscoop. Of een nieuw project bedenken, zoals het schrijven van je eigen boek.

Het zijn allemaal geen garanties om instant gelukkig te zijn.

Maar als jij precies doet wat bij jou past, dag in dag uit, dan voel jij je vanzelf verbonden, vrij, autonoom, vol vertrouwen en vol liefde.

En laten dat nou net de pijlers zijn waar mensen gelukkig van worden.

Het is heel fijn om voor jezelf een lijstje te maken van de dingen die jij fijn vindt om te doen. Activiteiten waarvan jouw vuurtje oplaait.

Op mijn pagina kwam gister tevoorschijn:

Lachen, lezen, workshops & spirituele sessies volgen, schoonheid creëren, mooie (diep)zinnige gesprekken voeren, opgaan in dansen en bidden bij mijn manifestatie-altaar.

Ik denk dat ik zo dadelijk eens lekker hard de muziek opzet en een potje ga dansen…

Wat zou er in jouw Kamer van Geluk komen te staan? Welke activiteiten maken jou blij? Laat je reactie achter hieronder.

Fijne maandag!

 

Ps. Vind je het lastig om te bedenken waar jij blij van wordt? Doe dan zeker mee met Secrets of your Heart. Want jouw hart heeft jou vanalles te vertellen.

 

7 gedachten over “Hoe word ik gelukkig? Maak een Kamer van Geluk

 1. Jaaaa, dansen! Ik heb jarenlang veel gedanst en toen is het eigenlijk gewoon verwaterd. Maar als ik dan de muziek opzet is het ook instant happines!
  Goede reminder, dit stukje. Die muziek moet weer eens aan!

 2. Dit is toch wel heel toevallig! De reactie hierboven zou door mij geschreven kunnen zijn! Ook ik lees je stukjes altijd met veel plezier. Ook ik word er echt door geinspireerd. Ik heb al heel wat tips van je opgevolgd met succes! Ook ik ben net een blog begonnen en heb ook jouw naam en blog vermeld als voorbeeld. Ik ben nog zoekende wat ik precies wil gaan delen op mijn blog, vind het best wel eng maar ook heel leuk. Ik heb heel veel respect voor hoe jij in het leven staat en hoe je er over schrijft, heel mooi.

  • Catharina! Wat toevallig inderdaad.
   Zo zie je maar, we zitten helemaal in dezelfde energiestroom. Mooi is dat. Het hangt allemaal in de lucht :).
   O en het zoekende zijn op je blog is een hele vruchtbare periode. Zie het als 1 grote speeltuin waar je vanalles kan uitproberen. Gaandeweg merk je vanzelf wat het beste bij je past. Have fun! Liefs,

 3. Hoi Lieke, ik wil even zeggen dat ik je stukjes altijd met veel plezier lees. Het lijkt alsof mijn gevoel synchroon loopt aan jouw stukjes. Vaak blader ik dan nog even verder op je site en ik kom altijd wel op stukjes terecht die precies passen in waar ik op dat moment sta of mee bezig ben. Ik ben zelf een blog gestart en schrijf over wat ik voel, ik doe dit vooral voor mijzelf, maar is uiteindelijk wel de bedoeling hier iets meer mee te gaan doen. Jouw stukje van vandaag over een kamer van geluk, past ook weer perfect bij wst ik voel. Daarna kwam ik op het artikel over patronen en dat was weer een mooie aanvulling. Ik vermeld jouw site dan ook in mijn stukjes op mijn blog, hoop dat dat oké is. Dit is wat ik even wilde zeggen. Ben blij met je site, ze zijn zeker zinvol en maskt dat ik voel dat ik niet de enige ben. Thanx

  • Hey Madelyn. Dank voor je reactie, mooi om te horen! En wat ontzettend leuk dat je ook een blog bent gestart. Je zult zelf ook wel merken dat het zo helend is om over je gevoelens te schrijven. Dat vind ik zelf een van de mooiste dingen van schrijven. Alsof er een helderheid ontstaat in je hoofd. En je blog volop naar buiten brengen kan heel spannend zijn. Kleine stapjes. Deel je het al op Facebook enzo?
   En ja, zeker leuk als je links plaatst naar mijn site! Graag zelfs :). Ik vind het heel leuk om zoveel mogelijk mensen te bereiken die extra inspiratie nodig hebben.
   Liefs!

   • Klopt helemaal wat je schrijft. Ik schrijf al zo’n 10 jaar in dagboeken en schrijven werkt inderdaad helend en verhelderend. En inderdaad kleine stapjes, heb nof geen fb pagina aangemaakt. Zit nog echt in beginfase van het Bloggen. Ben ook nog niet gestart met het promoten of vinden van lezers, op mijn lieve vriendin na dan. Zij is een trouwe lezer geworden. Mijn blog is te lezen op http://www.gewoonomdatikhetwil.com. Dank voor je reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 1 =