Hoe ik een gratis laptop kreeg door mijn bucketlist

wensen bereiken, doelen, the secret, NLP, blog, blogger, mindfulness, mindful leven“Dit lijkt wel The Secret!,” riepen drie mensen tegen me afgelopen week. Ja, ik moet bekennen dat ik ook wel erg verbaasd was wat me nu overkwam. Weten jullie nog mijn bucketlist? En dat daar een laptop opstond? Door een spontaan treingesprekje  kwam deze wens ineens in vervulling. In mijn huis prijkt sinds afgelopen vrijdag een gratis Macbook, precies zoals ik het had gewenst. 

 

“Ik zou zo graag een Macbook willen,” verzuchtte ik vorige week nog tegen een vriendin terwijl we door Amsterdam slenterden. “Dan kan ik overal gaan zitten werken, met mensen om me heen. Nu is het soms toch een beetje allenig, om de hele dag thuis te zitten werken.”

Ik bedacht op welke plekken ik dan zou gaan werken, hoe gezellig het zou zijn met andere creatieve ZZP’ ers om me heen en hoe er allerlei samenwerkingsverbanden zouden ontstaan. “Maarja,” verzuchtte ik. “Misschien moet ik er maar gewoon met mijn notitieblokjes gaan zitten. Dat heeft ook wel iets romantisch.”

Toch bleef de wens hangen in mijn onderbewustzijn.

Nietsvermoedend dat de man – die even later zuchtend en druk bellend naast me kwam zitten in de trein – mijn wens tot werkelijkheid zou maken.

“Is it hot in here, or is it me?”, vroeg hij me tussen het bellen door. Het was inderdaad warm, verzekerde ik hem.  En zo begon ons spontane gesprekje.

Hij vertelde over zijn internationale carrière en dat hij een groot Apple-fan was. Ik vertelde over de passie voor mijn site en grapte of hij nog een laptop overhad.

We kletsten over de Tilburgse kermis, over mijn liefde voor sjaals, en over het mooie mistige uitzicht.

“Hoe kieskeurig ben je eigenlijk met die laptop?” vroeg hij ineens na een kwartier.

Verbaasd keek ik naar hem op. “Ehm. Zolang het maar een Apple is, en ik er mijn artikelen op kan schrijven,” was mijn antwoord.

Nou, per toeval had hij er nog wel een liggen. De batterij moest wel vervangen worden, daarom kreeg hij ‘m niet direct verkocht. Dus jahoor, ik mocht hem wel komen ophalen in Amsterdam.

Voor de zekerheid vroeg ik hem nog eens wat hij ervoor wilde hebben. “Nothing. No catches,” verzekerde hij me terwijl hij me zijn kaartje gaf.

En zo geschiedde.

Toen ik de trein uitstapte, kreeg ik de grote grijns niet meer van mijn gezicht gehaald. Dit voelde magisch. Precies op het juiste moment, op de juiste plek, de juiste grap…

Afgelopen vrijdag toog ik met een fles rode wijn naar de hoofdstad om mijn nieuwe aanwinst op te halen. Nog steeds vol verbazing dat mijn bucketlist-theorie zo goed schijnt te werken. Als een klein, dolgelukkig kind, nam ik de laptop in ontvangst.

Ook vriendinnen kijken er verbaasd van op en vragen wat mijn geheim is.

My Secret? Goed weten wat je wilt bereiken, maar vooral ook waaróm je iets wilt bereiken. Of, zoals ze dat in NLP zo mooi zeggen: is het ecologisch verantwoord? Welke gevolgen heeft het als jij jouw wens bereikt? Is dat wenselijk voor jou en jouw omgeving? Past de wens wel echt bij jouw levensmissie?

Daarnaast: ogen en oren goed openhouden en je hart blijven volgen.

Now, if you’ll excuse me: ik ga nog even met een big smile naar mijn nieuwe laptop kijken…

12 gedachten over “Hoe ik een gratis laptop kreeg door mijn bucketlist

 1. Hallo Lieke,

  dit vind ik toch zo’n mooi verhaal. Ik heb er ook veel ervaring mee. Bijna alles wat ik wil hebben en ik te duur vind komt binnen enkele weken of maanden later naar me toe (je moet gewoon geduld hebben). Dan hoef ik, of maar een schijntje ervoor te betalen, of ik krijg het gratis. Het is zo leuk. Dit geeft aan dat ik in de goede flow zit.
  Ik heb bij jouw moeder yogalessen gevolgd en zodoende ben ik bij jou op site gekomen. Ik word altijd weer helemaal vrolijk van jouw verhalen en geef ook aan iedereen die het nodig heeft het advies om jouw site te bezoeken…. en dat zijn er al heel veel ….Bye

 2. Oooooo wist ik toch maar wat ik wou. Ik kom er zo niet achter. Geloof heilig in je theorieën maar werk al 10 jaar ergens terwijl ik het niet leuk vind. Maar wat vind ik wel leuk? Kan zo niet bedenken wat ik wel wil…. Bij deze vraag ik of iemand mij wil zeggen hoe ik daar achter kom!! En ondertussen leef ik gewoon door en blijft mijn bucketlist akelig leeg….

  • Hey Monique. Ja lastig, als je het echt niet weet! Volgens mij kun je het beste met hele kleine stapjes beginnen. Maak bijvoorbeeld eens een lijstje met 10 dingen waar jij vrolijk van wordt (Welke muziek maakt jou vrolijk? Van welk eten geniet je? Welk tijdschrift lees je het liefst? Op welk soort artikelen valt jouw oog als eerste als je bijv de krant openslaat? Welk soort boeken lees jij het liefst?). Probeer dan eens iedere dag heel mindful een kwartier de tijd te nemen voor een van die dingen. Zo kom je al een stukje dichter bij jouw hart uit…

   • Oooo Lieke ik weet het. Heb ik ook wel gedaan. Ben er veel mee bezig, schrijf veel op maar ooooo… Ben ook yogadocente naast mijn andere baan. Das leuk maar liever volg ik yoga. Het is echt zo moeilijk. .. Wist ik maar wat ik wou dan regelde ik dat wel…. Bedankt en heel gaaf van je laptop! X

    • Eigenlijk schrijf je zelf al op wat je het liefste wilt doen ;). Yoga volgen! Ontzeg jezelf dat genot niet. Misschien kun je wel met een andere docente afspreken dat jullie elkaars lessen soms volgen – gewoon omdat het zo fijn is om geïnspireerd te blijven. Of schrijf je alvast in voor enkele mooie yogalessen en ga daar niet als docent naartoe, maar weer heel speels en nieuwsgierig als een leerling. Goodluck :). Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × een =