Hoe blijf je bij je innerlijke stem in een drukke tijd?

innerlijke stem, intuïtie, hart volgen, rust nemen

Gelukkig heb ik niet vaak last van een writer’s block. Maar zo nu en dan komt het toch voor dat ik urenlang zit te dralen voor een wit scherm.  Geen idee wat het thema van mijn blog moet worden. Zo ook vandaag. En dan grijp ik naar allerlei andere middelen om mezelf af te leiden. 

Ik ga bijvoorbeeld even wat snacken en bekijk daarbij de verpakking van de zoutjes uiterst aandachtig. Of ik surf van de ene blog naar de andere, maar lees nauwelijks wat. Gewoon om even te kijken hoe ontzettend leuk de blogs van ánderen eruit zien. Daarna check ik mijn mail nog maar eens. Of ik schreeuw door de kamer: “Aaargh, wáár moet ik over schrijven?”

Dat laatste hielp trouwens niks.

Of nouja, misschien ook juist wel.

Want toen ik die wanhopige kreet uit mijn eigen mond hoorde, wist ik eigenlijk wel wat me te doen stond.

Heel even rust nemen. Een momentje stil zijn. Ademen. Liefst met mijn ogen dicht.

Dus dat deed ik net. Buiten, in mijn tuinstoel. En na dat kwartiertje wist ik ook gelijk het thema van mijn blog.

Namelijk dat die kleine momentjes van rust nemen, van ademen, van je lichaam voelen, uiterst efficiënt zijn.

Je bent dan geen wanhopige kip zonder kop meer, die niet goed weet hoe ze iets aan moet pakken. Maar er ontstaat een soort helderheid. Je innerlijke stem komt weer tevoorschijn.

En die weet donders goed hoe jij de zaken aan moet pakken.

Dus heb je het heel erg druk? En heb je het idee dat er écht écht écht geen tijd is om een paar minuten rust te nemen?

Doe het toch. Adem even diep in en uit. Voel je voeten op de grond. En voel wat er in je lichaam gebeurt.

Het helpt je weer vooruit.

Echt.

5 gedachten over “Hoe blijf je bij je innerlijke stem in een drukke tijd?

 1. Lieve Lieke. Soms komen dingen op je pad waarvan je weet dat het zo moet zijn. Dat geldt ook voor het feit dat ik op jouw site terecht kom. Zoekend in een wirwar van emotie’s en gevoelens naar inspiratie en het ontwikkelen van mijn spiritualiteit. Mijn inspiratie haal ik o.a uit mijn momenten van stil zijn, mensen tegenkomen die een mooi verhaal hebben te vertellen, uit een mooi boek en mensen als jij. Lieke is er bv een boek waar jij je inspiratie en spiritualiteit uithaalt of uitgehaald hebt? Ga verder genieten van al je mooie verhalen. Liefs Lilian.

  • Heey lieve Lilian, Wat een mooie reactie. Dankjewel daarvoor. En ja, sommige dingen komen absoluut niet zomaar op je pad terecht.
   Ooo, boeken. Ja, haha, talloze! Een ongewoon gesprek met God, The artist’s Way, allerlei boeken van Deepak Chopra, Etty Hillesum, boeken van Wayne Dyer etc. Ook hierbij geldt: de juiste boeken komen op je pad, zodra jij er klaar voor bent :).
   En: wat misschien ook heel leuk is voor jou. Volgende week bied ik een gratis videotraining aan op mijn site. Hierin geef ik mijn absolute nummer 1 tip en oefeningen, om volop vanuit je hart te leven. Dus houd de site in de gaten daarvoor.
   Veel liefs,
   Lieke

  • Heey Livina. Wat klinkt dat leuk: “mijn hart maakt een klein sprongetje.” Heel leuk om te horen!
   Oja grappig, het boekje van Joke Hermsen, dat heb ik ook regelmatig meegenomen op treinreizen. Heel mooi vond ik het om daar soms eens een alinea uit te lezen en daarover verder te mijmeren. Ik heb haar ooit nog een keer geïnterviewd, was ook erg interessant.
   Mooi trouwens op je blog; de afwisseling met tekst en foto’s.
   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − twaalf =