Het mysterie van Finn

mindful leven hoe doe je dat gelukkig leven spiritueel levenEnige tijd geleden kreeg ik een geboortekaartje in de bus. Mijn naam en adres netjes op de roze envelop. Een vriendelijke ooievaar op de postzegel. Daar begon de verwarring. Was er iemand bevallen in mijn naaste omgeving? Ik kende maar één iemand die zwanger was: mijn vriendin Lisette. Was zij al bevallen, zonder dat ze het had laten weten? Ik opende de envelop, keek op het kaartje en mijn verwarring werd nog groter… 

Daar stonden twee vreemde namen. Ik graafde diep en diep in mijn geheugen. Tuurlijk: de mannennaam kwam me welbekend voor. De voornaam althans. Mijn eerste én mijn laatste vriend droegen dezelfde naam. Maar nee…  Dit was toch echt weer een andere. Deze kende ik niet. Ook de vrouwennaam zei me he-le-maal niks.

Het stel had een zoontje gekregen. Finn. Prachtig geboortekaartje trouwens.

Ik sms’te mijn hoogzwangere vriendin Lisette.

“Zeg, ben jij misschien bevallen en heeft de drukkerij een fout gemaakt ofzo? Dat ik per ongeluk een verkeerd kaartje heb gekregen?”

Nee. Lisette was nog druk bezig om het boek Mindful bevallen uit te lezen. Wel vroeg ze nog even naar de namen.

Wat er toen bij Lisette thuis gebeurde, hoorde ik enkele weken later pas.

Zij en haar vriend wisten van tevoren niet of ze een jongetje of meisje zouden krijgen. Maar één ding stond al heel lang vast. Mochten ze een jongetje krijgen, dan hadden ze de juiste naam al… Finn. De geboortekaartjes lagen al praktisch klaar.

Dus na mijn sms wisten ze het zeker. Ook zij zouden een jongetje krijgen.

Zelfs haar vriend – wars van enige vorm van spiritualiteit – zag het als een teken. “Want ja, Lieke heeft ineens een kaartje gekregen… en zij is ook zo spiritueel enzo.”

Een week later zat ik nietsvermoedend een kopje thee te drinken in een kroegje op Terschelling, toen ik ineens een sms kreeg van Lisette.

“Hoera, vanochtend om 6:28 is onze zoon Finn geboren!!”

Jullie begrijpen de verbazing die toen op mijn gezicht te lezen viel!

Dus nu heb ik naast mijn bureau twee geboortekaartjes hangen.

synchronisch, leven gelukkig leven mindful leven hoe doe je dat

 

Ik heb de onbekende ouders trouwens wel even een kaartje gestuurd, waarop ik een mail terugkreeg. Bleek dat de verkeerde adreslijst aan hun geboortekaart was gekoppeld. Iedereen in de omgeving van Nijmegen had nu dit geboortekaartje gekregen. Maar dit verklaart mijn geval trouwens nog steeds niet echt – ik woon in Utrecht.

Nee, als je het mij vraagt is dit een overduidelijk gevalletje van de onbekende wegen van het universum. En dat doet mij altijd erg goed. Hoe hard wij ook proberen om het leven wetenschappelijk te verklaren – sommige mysteries zullen wij nooit kunnen doorgronden. En daar moeten wij ons gewoon bij neerleggen. Niet als passieve slachtoffers. Maar als meegaande mensen.

Laat het dus maar gebeuren… alles heeft een bedoeling. Ook al snap je soms niet wat er allemaal achter zit.

En ja, ik heb wel overromantische fantasieën bij dit verhaal (worden deze twee Finns later beste vrienden?) Maar wat de échte bedoeling erachter is? I don’t know… Ik zal er waarschijnlijk wel nooit achter komen. En dat is ook helemaal prima. Misschien wilde het universum gewoon even laten weten dat het volop aanwezig is…

Uiteindelijk is het ook het enige dat je nodig hebt: vol kunnen vertrouwen op  deze universele levenskracht, die zijn eigen natuurlijke weg volgt, zijn eigen wetten kent. En als je daarop mee blijft varen, raak je steeds meer betrokken bij dit soort ‘kleine mysteries’. Zo blijf je ook steeds opnieuw voelen hoe groots en mysterieus het leven zelf is.

Een heerlijk gevoel als je het mij vraagt.

Liefs Lieke, 

Ps. Wil je meer lezen over dit soort toevallige gebeurtenissen en hoe jij ze zelf kan ervaren? Lees dan ook mijn blog over synchroniciteiten eens.

3 gedachten over “Het mysterie van Finn

  1. Zo zie je het heeft allemaal zijn doel ook gebeurtenissen en toevallen.
    En soms is het gewoon leren om eraan toe te geven dan kan je merken dat in ons leven heel wat energie meespeelt zonder dat we het weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien − zes =