Het favoriete ritueel van Arie Boomsma

interview yoga magazine arie boomsma Aan vijf programma’s tegelijk werken, zes dagen per week, en elke dag presteren op piekniveau… Dat ging Arie Boomsma niet in de koude kleren zitten. Gelukkig heeft hij een ritueel dat altijd helpt bij stress. 

Twee keer per week begint Arie de dag in stilte. “Ik word wakker met een wekker met vogelgeluid. Dan ga ik mediteren, hoewel ik dat een lastig woord vind: voor mij is het gewoon stil zijn,” vertelt hij deze maand in Yoga Magazine.

In deze stilte opent hij al zijn zintuigen. “Ik concentreer me eerst op geluiden van buiten, dan op geluiden in huis, en tenslotte op mijn hartslag.”

Daarna kijkt hij wat er bovenkomt. “Dat kan een emotie zijn, een regel uit een gedicht of een gedachte die ik nog niet had afgemaakt. Als ik me bijvoorbeeld ergens aan heb geërgerd, probeer ik te ontdekken waarom dat zo was. Het is zo makkelijk om aan de oppervlakte te blijven leven.”

Door deze momenten van stilte in de ochtend ervaart Arie kalmte. “Daardoor wordt mijn leven overzichtelijker.” Het is dan ook zijn tip voor mensen die spiritueler willen leven: zoek de stilte op. We lijken daar bang voor geworden, ziet hij. “Stilte heeft iets onheilspellends gekregen.” Toch is het een noodzakelijk onderdeel van het leven.

En jij? Zoek jij nog wel eens de stilte in jezelf op? Het concentreren op je hartslag, zoals Arie doet, is een hele goede techniek om meer vanuit jouw hart te gaan leven. Probeer ‘t maar eens uit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × drie =