Happy Moments – mindful muffin

muffin,chocolade,genieten,eten

Deze week een andere opzet van de Happy Moments. Ik had niet het gevoel dat de dagboekvorm goed bij Be Blissed past. Dus ik ga even iets anders uitproberen: één geluksmoment dat ik uitvoeriger beschrijf. Juist omdat in één moment vaak zo ontzettend veel samenkomt. 

Met natte haren lig ik in bed. Zojuist ben ik door de stromende regen naar huis gefietst, maar mijn natte coupe is vooral afkomstig van de welkome warme douche die ik daarna  nam. Naast me, op de vensterbank, staat een grote mok sinaasappelthee te dampen. De chocolademuffin die ik mezelf cadeau heb gedaan ligt er uitnodigend naast.

Ik denk terug aan de dag. Ondanks de heftige spierpijn die ik nog voel van de yogales twee dagen geleden, startte ik toch met enkele yoga-oefeningen. Een zonnegroet, een krijger, een balanshouding. In de middag interviewde ik de verstandelijk beperkte Samira. Met blozende wangen vertelde ze me over de Indiase acteur waar ze verliefd op is. “Hij heeft prachtig mooie ogen,” vertrouwde ze me toe. Eigenlijk heeft Samira een enorme lijst acteurs waar ze verliefd op is. Alleen passen die niet allemaal in de krant. 

Bij thuiskomst had mijn inbox een onverwachts cadeautje voor me in petto. Een zelfgemaakt gedicht van mijn moeder, over mij. Had ze ruim 25 jaar geleden geschreven. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Die avond op zangles kreeg iemand anders tranen in haar ogen. Een minder leuke reden – ze voldeed niet aan haar eigen verwachtingen.

Terwijl ik in bed lig, pak ik mijn dagboek erbij om de dag nog even door te nemen. Ik volg de tip op uit mijn laatste artikel: vind iedere dag iets waar je trots op bent. Het lukt. Ik sluit af met de zin: “Ik doe het supergoed!”

Met een grote glimlach pak ik de chocolademuffin op en breng hem naar mijn mond. Maar die houd ik nog even dicht. Eerst laat ik de geur van dit cacoa-cadeautje mijn neus binnendringen. Het duurt niet lang voordat het water me in de mond loopt… Ik sluit mijn ogen bij de eerste smeuïge hap. Nog nooit heb ik zo mindful een muffin gegeten. En ik geniet tot de laatste kruimel…  

Fijn weekend iedereen, vol Happy Moments! (Ps. Dé grote dankbaarheids-truc)

3 gedachten over “Happy Moments – mindful muffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × twee =