Mijn Happy Moments & zomerstop

Collage happy moments

Ik kreeg laatst de vraag of ik weer eens mijn Happy Moments wilde delen. ‘Want daar word ik zelf ook weer gelukkig van,’ zei de lezer.

Het creëren van je eigen geluksmomenten is zo goed om te doen. Want als je niet uitkijkt word je volledig opgeslokt door allerlei dingen die nog  ‘moeten’. Of je hoofd loopt over van de zorgen. Terwijl het juist zo belangrijk is dat jij jezelf dagelijks blijft voeden. Al is het met een korte wandeling…

Daarom een bonte verzameling van mijn Happy Moments van de afgelopen tijd. (Inclusief een héle leuke creatieve zomertip).

Kijk je mee? 

foto 1-6

In het park Oog in Al in Utrecht ligt een geweldig theehuis. Het is gevestigd in een oud landhuis waar vroeger de bibliotheek zat. Eerst ging ik daar dus mijn boeken halen. Nu mijn kopjes thee :). En soms strijk ik er even neer met mijn notitieblokje om lekker te schrijven.

 

foto 1-7

Graag maak ik overdag even een wandelingetje door de buurt. Zo zorg ik ervoor dat ik niet constant achter mijn beeldschermen geplakt blijf. Altijd valt mijn oog weer op nieuwe, mooie dingen. Zoals deze heerlijke voortuin.

 

foto 1-8

Foto uit mijn eigen tuin. De kandelaars kocht ik op de 5 mei markt in Utrecht. Bedoeld voor zwoele zomeravonden… Ik heb er tot nu toe 1 keer gebruik van gemaakt, toen ik met een vriendin in de tuin zat. Was wel direct heel sfeervol! Ik weet niet of ik in mijn volgende huis een tuin of balkon krijg, maar deze kandelaars gaan zeker mee. Ik kan er ook binnen nog een leuk oosters hoekje mee creëren.

 

foto 1-9 Ik dacht dat ik nóóit verslaafd zou raken aan Netflix. Ahum… zeg nooit nooit. Ik ontdekte de serie New Girl en binnen de kortste keren kon ik niet meer ophouden met kijken. Het is een beetje zoeken naar hoeveel tijd ik wil besteden aan het kijken van series. Tot nu toe geeft het me het beste gevoel als ik het houd bij 1 of 2 leuke afleveringen per dag. Dan voelt het ook écht als een heerlijk moment waarop ik even puur kan ontspannen. Als ik langer kijk, dan ga ik me een soort zombie voelen. Dat is dan weer minder…

 

foto 2-6

Ik had geen inpakpapier meer thuis liggen. En dat maakte heel creatief! Dit cadeau pakte ik in met behulp van een oude Flow. Grappig he? Ik werd er zelf wel blij van.

 

foto 2-7

Aaah, verborgen plekjes ontdekken in je eigen stad. Ik neem er steeds vaker de tijd voor. Deze prachtige deur kwam ik afgelopen week tegen in de Oude Hortus. Dit is een tuin in Utrecht die vol staat met medicinale planten. De tuin werd vroeger ook gebruikt door studenten geneeskunde. Het was echt een kleine oase middenin de stad!

 

foto 3-6

Ook deze foto nam ik daar.

 

foto 2-8

Leuke huisjes bij mij in de buurt.

foto 2-9

Soms fiets ik gewoon een beetje rond en laat ik me leiden door mijn gevoel. Zo belandde ik onlangs in een heel leuk hofje, waar ook een museum zat. De tentoonstelling zelf was ook wel interessant hoor, maar dit raam en uitzicht vond ik eigenlijk nog indrukwekkender.

 

foto 5-3

Samen met mijn vriend ging ik een nachtje weg naar de Betuwe. En wow, wat een leuk adresje was dit!! Een geweldige B&B, gevestigd in een oude burgemeesterswoning.

foto 3-5

 

foto 4-4

Het dorpje zat vol met ooievaarsnesten. Heel leuk om te zien!

 

foto 4-5

De kinderen van mijn vriend verveelden zich. En maakten vervolgens deze pannekoekentaart! Mjammjammjam….

foto 5-4

foto 3-8

Toen mijn vriend en ik laatst niks te doen wisten op een zaterdag, bedacht hij iets heel leuks. ‘Laten we allebei een fotoserie maken,’ zei hij. We kregen een uur de tijd. En na dat uur zouden we elkaar een presentatie geven van onze foto’s. Toen ik naar buiten liep, had ik nog geen idee wat ik zou fotograferen. Maar ineens liep ik onder een brug door en zag daar allerlei mooie tegeltjes die ik nooit eerder had gezien.

Dat is het leuke aan fotograferen: je ziet ineens dingen die je voorheen nooit opvielen. Dus zo ontstond ineens mijn tegeltjes-fotoserie. Waaronder ook deze, die ik boven een huisje zag hangen.

Dus als je nog iets creatief wilt doen in de zomervakantie. Maak leuke fotoseries van 1 bepaald onderwerp! Gegarandeerd dat je een stuk aandachtiger om je heen gaat kijken.

Ik wens je een hele fijne zomer toe. Ik ben deze zomer op zoek naar een huis in Utrecht (tips welkom!) en naar een fijne baan (tips welkom!), dus een vakantie zit er waarschijnlijk niet in.

Wél heel veel Happy Moments. Natuurlijk :).

Tot 1 september!

Liefs Lieke,

6 gedachten over “Mijn Happy Moments & zomerstop

 1. Hi Lieke! Ik word zelf ook helemaal blij van de kleine happy moments! Zelf heb ik een lijstje met happy moments die ik graag nog zou willen waarmaken:
  – Brownies bakken en film marathon houden van romkoms
  – Op zondagochtend naar de bakker en lekkerste broodje halen dat er is
  – Een pilates les volgen
  – Running dinner houden met collega’s
  – Een middagje vrijwilligerswerk doen voor Rotterdam Cares
  – High winen met vriendinnen
  – Een kledingruil organiseren

  Geinspireerd door ‘het waarderen van de kleine momenten in je leven’ ben ik momenteel bezig met een app waarbij je je happylist opschrijft en deze via de app deelt met je beste vrienden om samen de geluksmomentjes waar te maken en te beleven. Ik ben hier momenteel geld voor aan het inzamelen om te app te realiseren. Mocht je het idee leuk vinden kan je hier mijn campagne bekijken: https://onepercentclub.com/en/projects/a-happier-world-for-everybody Op naar meer geluksmomentjes voor iedereen 😀

 2. Bedankt weer voor je Happy Moments. Altijd leuk ! En inspirerend !
  Succes met het zoeken van werk en een nieuwe woonruimte !
  Fijne zomer gewenst met veel mooie Happy Moments!

  Groetjes Claudia

 3. Je gaat toch terug? Ik vroeg het mij tijdens het lezen inderdaad af. Succes met je zoektocht. Wordt dat een huisje voor jou?

 4. Leuk lieke, niet te veel of te weinig informatie. Voor mij precies voldoende. Succes met het zoeken van werk en een nieuwe woonruimte!
  Groetjes Francine

 5. Lieve Lieke,
  Bedankt voor je inspirerende tips. Het zijn echt de kleine dingen in het leven waarvan we mogen genieten en dat is voelbaar in het hart. Wat vervolgens weer omgezet wordt in Liefde.
  Ik wens jou een mooie zomer toe en dat je een leuk huis vindt. Tevens wens ik je een inspirerende baan toe.
  Warme groet, Alice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien − zes =