Happy Moments #1

gelukkig leven tips voorbeelden geluk,

De eerste week van mijn Happy Moments! Een trucje dat ik toepas om dankbaar te blijven leven. Ik moest er wel nog even inkomen afgelopen week, merkte ik. Ik vergat soms nog om echt stil te staan bij de mooie momenten en om er foto’s bij te maken. Maar er zijn natuurlijk genoeg mooie (en vooral lekkere, haha) dingen gebeurd… Kijk je mee?! 

Vorige week zaterdag een kopje thee gaan drinken met een vriendin bij een heel erg schattig tentje in Utrecht, namelijk Carla’s. Een hele leuke inrichting met ouderwetsch servies en grappige schilderijtjes aan de muur:

Afbeelding 8

Ze hebben er allerlei heerlijke koekjes en taartjes zoals citroentaart en rabarbertaart. Ook allerlei glutenvrije en biologische producten. Echt een aanrader. Ik zat nog best vol van mijn lunch, dus koos voor deze chocoladebal. En oeh lala: wat een genot!!

Afbeelding 10

Zondag werd onverwachts een zeer drukke maar leuke dag, waar ik niet echt goede foto’s van heb gemaakt. Een fietstocht naar het bos met een vriendin en haar kleine neefje en nichtje (van 1,5 en 4 jaar oud). En ‘s avonds Boer zoekt vrouw gaan kijken bij een vriendin die net een overheerlijke appel-noten-taart had gebakken! Mjammm…

Maandag was het echt de hoogste tijd om mijn huis eens schoon te maken…. oei oei. Dat had ik erg lang laten verslonzen. Maar uiteindelijk ben ik dan altijd weer erg blij met het resultaat. Zeker als ik de volgende ochtend opsta, wat kaarsen aandoe, en ga mediteren in de woonkamer.

Afbeelding 2

Ojee, en er komt weer eten aan hoor…. haha. 31 december ging ik gourmetten met twee vriendinnen. Ik zorgde voor het toetje. En dat werd: perziken gemarineerd in likeur met geroosterd amandelschaafsel.

Afbeelding 4

Dit nog even flamberen in het pannetje en dan een bol mango-sorbet-ijs erbij. Voila!  Mijn gezelschap vond het flamberen alleen doodeng, dus ik geloof dat ik de enige ben die daarvan genoten heeft ;). Maar toch: een happy moment.

Afbeelding 3

Woensdag 1 januari. De ultieme luierdag! Met thee, Tony Chocolonely, mijn dagboek, en een boekje om alle plannen voor Be Blissed in te noteren. (Tussendoor ook nog het waarden-spel gedaan en daar een artikel over geschreven).

Afbeelding

Donderdag weer volop aan het werk voor mijn parttime baan bij Life Tree Academy. Artikelen schrijven en plaatsen, beelden zoeken, cursussen redigeren, twitter en facebook bijhouden, mailings klaarzetten. Kortom: druk!! Tussendoor wel even tijd vrijgemaakt om naar het park te gaan en even in de lucht te kijken naar de mooie vorming van de bomen daar:

Afbeelding 1

Ook vrijdag was een propvolle werkdag. En dan vind ik het extra fijn om een goede bodem te hebben met flink wat fruit.

Afbeelding 6

Nog even wat appeltjes bakken met kaneel voor erbij…

Afbeelding 5

En klaar om te eten & genieten! Gisteravond ook nog doorgewerkt voor Be Blissed. Maar tussendoor wel even tijd vrijgemaakt voor een van mijn favoriete programma’s op de Nederlandse televisie: ’24 uur met’. Kennen jullie dat? Voorheen deed Wilfried de Jong dat, nu is zijn rol overgenomen door Theo Maassen. En dat leverde gister mooie discussies op met Ali B. Over besnijdenis, onbaatzuchtig willen stralen als de zon en de kracht die je krijgt van bidden. Aanrader om te kijken – je kunt de aflevering hier terugzien. 

Dat was mijn afgelopen week. Zoals ik al zei moet ik er nog heel erg inkomen. En eeh, sorry dat het vooral foto’s van eten zijn geworden. Tja, eind december hè?!

Fijn weekend! (En ps. komende maandag is de eerste Mindful Monday. Voor de vroege vogels: vanaf 6 uur ‘s ochtends staat de mindful tip voor je klaar).

5 gedachten over “Happy Moments #1

    • Ja,zeker! Dat is ook wel een groot voordeel ervan hoor. Dat je weer even terugkijkt op de leuke momenten van je leven.

      • Dat brengt je ook weer verder. Want door die leuke momenten even voor de geest te halen krijg je weer een warm gevoel om er tegenaan te gaan. En is er dan even een moeilijk moment, dan kan je dit snel vergeten door met je gedachte en je gevoel op dat stukje te richten. Het is gewoon genieten van het leven

  1. Leuk om je blog te mogen lezen en goed dat je zo geniet van die lekkere dingen. Ik heb vanmiddag een high tea met mijn collega’s. Dat wordt ook genieten, denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + 15 =