Goedkoop & mindful genieten

mindfulness tips, gelukkig leven, bewust leven, bliss, lichter leven, stress, burn-out Afgelopen weekend fietste ik met een vriendin naar Amelisweerd – een mooi natuurgebied in Utrecht. We liepen spontaan mee met een boswachter en gingen daarna lekker loungen aan de waterkant. “Wow, waarom ga ik niet vaker weg in eigen stad?” dacht ik. De natuur in en rondom je eigen stad ontdekken is  goedkoop, makkelijk en het levert ultieme geluksmomenten op. Op deze manier krijg je namelijk oog voor alle kleine magische creaties die de natuur ons te bieden heeft. 

Zo ben ik ook heel vaak te vinden in een stadspark, bij mij in de buurt. Het is slechts 5 minuutjes fietsen, maar daar kan ik gelijk heerlijk bij het water zitten, turen naar de eendjes, naar meerkoeten die een nest bouwen of naar rondlopende lieveheersbeestjes.

Juist omdat het zo dichtbij is, kan ik er heel vaak naartoe gaan. En ja, er zijn nog auto’s te horen en volop huizen te zien– iets wat voor sommige natuurliefhebbers een absolute no-go is. Maar als je je bewust weet te concentreren op de bomen, de vogels, het geruis van de wind, het gras, de bloemen, de eendjes, de blaadjes, alle kleine beestjes en het wolkendek… dan kun je binnen een mum van tijd jouw eigen mindful moment creëren. Zonder dat je eerst urenlang hoeft te reizen naar een natuurgebied, of veel geld hoeft uit te geven voor een vliegticket.

Deze foto’s maakte ik afgelopen week in mijn park. Fijn toch?!


mindfulness tips, gelukkig leven, bewust leven, bliss, lichter leven, stress, burn-out
mindfulness tips, gelukkig leven, bewust leven, bliss, lichter leven, stress, burn-out mindfulness tips, gelukkig leven, bewust leven, bliss, lichter leven, stress, burn-out mindfulness tips, gelukkig leven, bewust leven, bliss, lichter leven, stress, burn-out

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diverse wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat de natuur ons gezond en rustig maakt. Kijken naar water maakt mij bijvoorbeeld heel erg kalm, dagelijkse zorgen glijden van mijn schouders af en ik krijg hernieuwde inspiratie. Zelfs in een klein stadspark werkt dit dus.

En tuurlijk, ik ga ook graag op vakantie en weekendjes weg om nieuwe gebieden te mindfulness tips, gelukkig leven, bewust leven, bliss, lichter leven, stress, burn-outverkennen. Maar door altijd open te blijven staan voor de schoonheid in je eigen omgeving, word je pas echt een ware mindfulness-meester. Dan hoef je ook niet van vakantie naar vakantie te leven, maar kun je wekelijks (of zelfs dagelijks) je portie natuurlijke ontspanning pakken.

Ik ga in ieder geval de komende tijd op ontdekkingstocht in mijn omgeving. Er zijn nog best wat parken waar ik nog nooit ben geweest!

In plaats van groot, groter, grootst, ga ik genieten van klein, kleiner, kleinst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht − vier =