Happy moments – dagboek

happy moments dagboek

Tijd voor mijn Happy Moments-dagboek. Deze week werkte ik verder aan mijn boek, zocht een nieuw behang uit en had een spannende zangles! Kijk je mee? 

#1. Werken aan een nieuw project

Mijn afgelopen weekend begon wat vreemd. Ik zou een weekendje weggaan met een vriendin, maar ze kreeg erg slecht nieuws, dus we moesten direct weer richting huis. Zo ontstond er ineens een zee aan ruimte voor mij. En hoewel ik mezelf nog zo had voorgenomen om niet te gaan werken… is dat toch wat ik uiteindelijk deed. Maar daar werd ik wel heel blij van.

Ik ben namelijk bezig met het schrijven van een boek. Het zou eerst een e-book worden, totdat ik besefte dat ik veeeel blijer word van een echt boek. Een boek dat ik daarna in mijn handen kan houden, waar ik doorheen kan bladeren… een concreet bewijs van mijn harde werk. Bovendien past een papieren boek erg goed bij het concept dat ik voor ogen heb. (Het gaat een soort inspirerend werkboek worden voor mensen met stress en/of een burn-out – eigenlijk het boek dat ik zelf had willen hebben toen ik een flinke burn-out had).

En heel belangrijk bij een boek is natuurlijk… de cover!! Haha, heerlijk vind ik het om daar al over te dromen. Dus daar was ik o.a. druk mee in het weekend. Op Pinterest heb ik een board gemaakt met allerlei inspiratie voor de cover.

pinterest inspiratie

Niet dat ik zelf trouwens enige ervaring heb met Indesign/vormgeving. Dus voor iedereen die dit leest: heb jij heel veel zin om de cover van een boek te ontwerpen – of misschien wel het hele boek?!! En spreekt mijn Pinterest-board jou aan? Stuur me zeker even een mail: lieke@beblissed.nl. (Of misschien ken jij iemand die dit leuk vind om te doen? student grafische vormgeving bijvoorbeeld?).

#2. Make-over in mijn huis

Mijn donkerbruine keukentafel had ik inmiddels helemaal wit geschilderd. Ook daar werd ik blij van deze week. Altijd leuk zo’n verandering in je huis. Hele kleine daden kunnen grote effecten hebben. In de schuur vond ik nog wat witte vaasjes die er mooi op staan:

kaarsen,vazen,keukentafel keukentafel lijstjes, vazen

#3. Genieten van een relaxed zondags ontbijt

Zaterdagavond lekker gaan dansen en dan is het de volgende dag extra fijn om wakker te worden met een stevig ontbijt. Of nouja, lunch. Omelet met courgette en paprika, mjam!

omelet,zondagochtend,ontbijt

#4. Lekker eten dat heel snel klaar is

En yep, nog een eetfoto. Heerlijke kom noodles op maandag. (Bijkomend voordeel van mijn witte keukentafel: dat fotografeert best mooi):

eten,noodles,

#5. En nog meer veranderingen in huis…

Tja, en nu ik toch creatief bezig ben in mijn huis… tijd voor een nieuw behang in mijn woonkamer. Er is een klein muurtje dat al heel lang vraagt om verf of behang. Ik wilde ‘iets met vogels’ had ik bedacht. Toen ik de behangwinkel inliep, lag dit boek al open op de juiste pagina. Heel grappig. Voor de show heb ik nog enkele andere boeken doorgebladerd en er nog een nachtje over geslapen, maar uiteindelijk heb ik toch deze gekozen (van Eijffinger):

behang eijffinger

#6. Verzinken in een boek

Het was weer best een drukke werkweek afgelopen week. En soms werd ik daar wat chagrijnig van. Ik kreeg last van RSI en wilde even weg achter mijn computer. Oplossing: op woensdag maakte ik een korte werkdag, haalde een boek van de bibliotheek en heb vervolgens in 1x dit boek uitgelezen. Heerlijk om even helemaal in een andere wereld te duiken. Een vriendin zei laatst dat ze moeite had om in de juiste vakantiestemming te komen. Totdat ze gewoon op de bank ging zitten met een boek… toen kreeg ze gelijk dat fijne vakantiegevoel. Heel fijn om dit gevoel ook doordeweeks op een middag of avond te creëren.

boek,de lijst van al mijn wensenDit boek is in Frankrijk een enorme bestseller trouwens, de vertaalrechten zijn inmiddels aan meer dan 25 landen verkocht en de roman wordt verfilmd. Het gaat over een eigenaresse van een garen-en-bandwinkel met een veelbezocht weblog (tja…haha), die de lotto wint. Gaat dit geld haar geluk brengen?! Ik vond het boek wel ok, er zitten zeker verrassende wendingen in en het leest lekker weg. Een fijn tussendoortje voor een lome woensdagmiddag.

#7. Uit mijn comfort-zone bij mijn cursus Durven zingen

Donderdag was het weer tijd voor mijn zangles. (Helaas geen foto’s of opnames daarvan). Het werd wel erg spannend! Afgelopen week zongen we al solo 4 tot 8 regels van een liedje dat ons raakt (waarbij ik koos voor Foolish Games van Jewel). Deze week had de docente ineens alle akkoorden bij onze nummers gezocht. We gingen nu -spontaan- een veel langer stuk zingen van ons liedje, terwijl we begeleid werden door de piano. Toen de docente vroeg wie als eerste wilde, stak ik mijn hand op. Dan was ik er tenminste direct vanaf ;).

Mijn hart ging steeds harder bonzen en ik voelde mijn wangen rood worden terwijl ik voor de groep ging staan en begon te zingen… Ik had verwacht dat de zenuwen minder zouden worden als ik eenmaal bezig was, maar ze werden juist steeds erger. Misschien omdat het liedje steeds moeilijker wordt… Toch deinsde ik niet terug en bleef ik iedereen aankijken (dat had ik me vooraf voorgenomen). En uiteindelijk was het echt leuk om te doen. Ondanks de flinke zenuwen… Het gevoel dat je uit je comfort-zone treedt en nieuwe wegen bewandelt, geeft een fijne rush. De anderen zeiden na afloop dat ik er erg relaxed bijstond (ehm… HUH?) en dat ze het mooi vonden. Kortom: mijn workshop ‘Durven zingen’ is geslaagd! Nog twee lessen en dan is ie alweer voorbij. Maar ik wil zeker door met de tweede cursus, of zelfs met privélessen. Leuk: nieuwe dingen uitproberen en daarin groeien.

Dat was het weer voor deze week. Ik had besloten om 7 momenten per week te kiezen  – om er een soort structuur in te krijgen. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn weekend! En nog even als reminder: komende maandagochtend staat de Mindful Monday-tip weer klaar :).  

Liefs Lieke,

Ps. Gelukkig zijn of gelukkig worden? Diverse onderzoeken tonen aan dat het bijhouden van jouw dankbare momenten een geweldige techniek is. Dat ontdekte ik ook toen ik mijn geluksplan hield. Vanaf begin 2014 deel ik iedere zaterdag mijn Happy Moments van de week. 

Een gedachte over “Happy moments – dagboek

  1. Je iedere dag een beetje happy voelen dat maakt het leven zo mooi. En als ik lees hoe je omgaat met je leven en je inrichting ben je steeds bezig je nog beter te voelen iedere dag.
    En zo hoort het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × een =