Happy Moments – dagboek

gelukkig zijn, gelukkig worden, voorbeelden geluksmomenten

Tijd voor mijn Happy moments-dagboek! Door mijn geluksmomenten bij te houden, zorg ik ervoor dat ik dankbaar – en dus gelukkig – blijf. Deze week werd ik geïnterviewd door het tijdschrift Red, haalde een nieuwe opdracht binnen, had mijn zangcursus en nog veel meer leuks! Kijk je mee?  

Eerst nog even terug naar vorige week zaterdag. Een vriendin uit Tilburg kwam op bezoek – we kwamen er laatst achter dat we elkaar al 15 jaar kennen (uit onze studietijd). Ik vind het altijd leuk om lekker te koken voor vrienden, dus we maakten samen een wandeling naar de Kanaalstraat, een straat in Utrecht boordevol multiculti-winkeltjes.

noodles, recept, ingredienten

En het resultaat was heerlijk! Verse groente met noodles en een sausje van ketjap en zoete chilisaus. Bovenop zie je plakjes gegrilde tahoe. Ik heb in Bali weer ontdekt hoe lekker tahoe is. Dit is de stevige, vaste variant – veel makkelijker om mee te koken dan de zachte (sponsachtige) variant. En een stuk lekkerder vind ik. Een fijne vleesvervanger.

noodles, tahoeh, vegetarisch, recept

Zondag een nieuwjaarsborrel met 7 vrienden. Altijd een goede combi: vrienden en bubbels.

gelukkig zijn, gelukkig worden, tips, voorbeelden geluksmomenten

Maandag werd ik geïnterviewd door het tijdschrift Red. Heel erg leuk, want er staan vaak mooie artikelen in Red. De journalist had me gevonden via Google. Ik kan nog niet precies vertellen waar het interview over ging, maar het heeft wel te maken met leven vanuit je hart. Rond maart komt het erin te staan, dus ik houd jullie natuurlijk op de hoogte  :).

tijdschriften, red, gelukkig zijn, gelukkig worden tips

Het was een week met volle werkdagen, dus dan moet ik er extra goed op letten dat ik wel iedere dag even buiten kom. Een fietstocht naar de bibliotheek in het park doet het altijd goed. Ondertussen even gestopt om te kijken naar deze mooie 3-eenheid:

zwanen, drie,dieren,gelukkig zijn,gelukkig worden

Ik volg eigenlijk nauwelijks andere blogs, maar eentje springt er voor mij wel bovenuit en dat is de blog van Lisanne. Lisanne heeft een mind- en lifestyle blog en deelt daar alles op waar zij vrolijk van wordt. Daarnaast is ze ook heel eerlijk en kwetsbaar over haar leven – ze heeft fibromyalgie, heeft hierdoor vaak pijn en kan nauwelijks werken. Toch straalt haar site veel positiviteit en levenslust uit – zo mooi om te zien. En deze week was haar blog extra leuk, omdat ze een hele leuke blogpost over mijn site schreef, haha. Blij mee!

tips geluksmomenten bijhouden, voorbeelden, mijn geluksmoment,

Wat kunnen geuren toch krachtig werken soms. Ik kwam deze geurkaars afgelopen week in de supermarkt tegen en ik werd direct teruggeworpen in de tijd. Toen ik in Engeland studeerde, had ik een deodorant die precies dezelfde geur had als deze kaars. Ontzettend lekker. Ik kom er steeds meer achter hoe klein happy moments kunnen zijn… je favoriete geur.

geurkaars, bolsius, gelukkig zijn, gelukkig worden, tips, geluksmomenten

Lunchtime. Broodje met humus en falafel. Dit is een andere falafel-variant, namelijk met tomaat en paprika. Erg lekker.

gelukkig zijn, gelukkig worden, tips, gelukkig leven, geluksmomenten

Tussen het werk door, probeerde ik mijn hoofd leeg te maken door eindelijk mijn donkerbruine keukentafel wit te schilderen. Iets wat al heel lang op de planning stond.

Schuren, grondverf, nog een keer schuren, nog een laag grondverf…. Fijn om zo snel resultaat te zien.

tafel wit verven

Deze week had ik ook nog een heel interessant interview voor Be Blissed met een vitaliteits-coach. Het ging over het feit waarom het zo belangrijk is dat je trots durft te zijn op jezelf en dat je jouw eigen successen viert. (Helaas heb ik nog geen tijd gehad om deze uit te werken. Hopelijk volgende week!). Het interview bracht me allerlei nieuwe inzichten over mezelf, daar word ik sowieso altijd weer gelukkig van. Ook ontstond er tijdens het gesprek een mooi plan om samen te gaan werken aan een project. Dus we gingen beiden weer helemaal geïnspireerd naar huis.

Op weg naar de supermarkt werd ik nog begroet door deze prachtige lucht:

mooie lucht

Deze week ook nog een nieuwe freelance klus gekregen, dus daar was ik ook weer erg blij mee. Als freelancer is het iedere maand weer spannend natuurlijk of je wel werk hebt. Mijn parttime baan is 12 uur in de week (tijdelijk even 20 uur), dus daarnaast moet ik nog voldoende andere klussen hebben om rond te kunnen komen. Voor komende maand zit ik weer goed. Daarna is het weer verder zien…

Tussen al het werk door nog flink knuffelen met Daantje. Zij brengt me iedere dag ontzettend veel Happy Moments:

daantje

Donderdagavond had ik mijn tweede les van de cursus ‘Durven zingen’. Het grappige is dat ik het veel meer durf dan ik had gedacht! Op mijn vorige zangcursus had ik er nog veel meer moeite mee om mijn stem te laten horen, maar schijnbaar ben ik in de tussentijd al wat drempels overgegaan. De lessen zijn heel speels opgezet. Gister mochten we een liedje bedenken dat ons raakt, daar enkele regels van opschrijven en die vervolgens vertalen. (Van Engels naar NL of juist andersom). Die regels lazen we eerst aan elkaar voor, dit hielp heel erg voor de tekstbeleving. En ja, aan het einde van de les deden we ook allemaal al een stukje solo. (Ik koos trouwens Foolish games van Jewel). Spannend, maar het geeft een stoer gevoel als je dit toch gewoon doet…

 

Heel fijn weekend iedereen! (En niet vergeten: komende maandagochtend staat de Mindful Monday-tip weer klaar).

Liefs,

Lieke

2 gedachten over “Happy Moments – dagboek

  1. wat mooi! en grappig: zonder LisanneLeeft had ik je niet gevonden. Ben blij dat dat wel zo is want ik lees het nu (bijna) dagelijks! Bedankt voor je inspiratie!!

    • Leuk! Ben ook heel blij dat Lisanne me heeft genoemd op haar blog. Fijn te horen dat je inspiratie uit mijn artikelen haalt! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × twee =