Happy Moments (foto-dagboek!)

Dankbaar leven, dankbaarheid, zijn, tips, gelukkig leven

Dit waren mijn geluksmomenten van de afgelopen weken – in beeld. Kijk je mee? 

Deze week schreef ik een artikel over hoe belangrijk het is om dagelijks dankbaar te zijn. Je wordt er zelf gelukkig van en daarmee maak je de wereld ook een stuk gelukkiger. Je steekt andere mensen echt aan als jij vrolijk en dankbaar bent!

Zoals de monnik David Steindl-Rast zegt: dankbaar zijn = gelukkig zijn.

Om mezelf eraan te herinneren dagelijks dankbaar te leven, begin ik begin 2014 met het plaatsen van een wekelijks fotodagboek met mijn Happy Moments. Deze week alvast een klein voorproefje van mijn dankbare momenten van de afgelopen paar weken. Zo kom ik er zelf alvast een beetje in :). Komt ie:

Een relaxed dagje Amsterdam bij een goede vriendin. Als tussendoortje een heerlijke kom met vers fruit. Als topping gepofte quinoa – dat heel verrassend smaakt naar koffie. Mjamm!

Afbeelding 1

 

Sms van een vriendin die haar kledingkast aan ‘t uitmesten was: of ik dit vestje wil hebben. Zeker weten! De volgende dag liep ik rond als een soort tweedehands kledingwinkel: spijkerbroek van een vriendin, vestje van een andere vriendin en een romantisch bloementruitje die ik scoorde op een kledingruil. Mijn nichtje keek me heel verbaasd aan toen ik dat zei: “Maar het past allemaal precies bij elkaar!”. Ja, precies. Daar kan ik nou ook blij van worden.

Afbeelding 2

Wandelingen in het park tussen mijn werk door: die doen het altijd goed.

 

Afbeelding 14 Afbeelding 13 Afbeelding 5 Afbeelding 3

 

Voordeel van thuis werken: zo heel soms kruip ik ‘s middags even op de bank met een boek erbij. Al is het een halfuurtje – voelt heerlijk!

Afbeelding 9

En nog een voordeel van thuis werken. ‘s middags kan ik allerlei creatieve dingen maken voor mijn lunch. Soms een soepje. Dit keer een vegetarische burger met tomaatjes en rode ui op honingbrood.

Afbeelding 8

 

Leuk cadeautje van een vriendin! Dit zijn de Swinging Birds van Kidsonroof.com. Je kunt ze ophangen aan een touwtje in bijvoorbeeld de kerstboom, een paastak of voor het raam:

 

Afbeelding 12

 Tja, eten kan mij erg blij maken. Een lekker fruitontbijt bijvoorbeeld, met gebakken appeltjes en geschaafde amandelen erop. Of een rucola-stamppotje met een stuk biologische zalm:

 

Afbeelding

 

Afbeelding 10

 

Dat waren de momenten van de afgelopen tijd. In 2014 volgt meer :). Wat waren jouw geluksmomenten van de afgelopen tijd?

2 gedachten over “Happy Moments (foto-dagboek!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − zeven =