Gebruik jij jouw vrijheid volop?

photo-1440186347098-386b7459ad6b

Onlangs zag ik de film Room. Een intense film over een vrouw en kind die opgesloten zitten. In gedachten blijft de film me achtervolgen. Het benauwde gevoel dat je geen kant op kunt. Dan adem ik een paar keer diep in en uit en besef weer eens hoeveel vrijheid wij hebben… De vrijheid om je leven te leiden zoals jij dat wilt.

Toch nemen veel mensen die ultieme vrijheid niet. 

Dag in dag uit werken voor een baas waar je eigenlijk een hekel aan hebt. Constant afgeleid worden door je telefoon. Of urenlang voor de televisie hangen terwijl je daar niet vrolijk van wordt.

Is dat ultieme vrijheid? Je tijd verspillen aan allerlei zaken waar je niet vrolijk van wordt?

Nee.

Het vergt moed om volop gebruik te maken van jouw vrijheid.

Moed én bewustzijn.

Wat wil je echt doen met jouw tijd? Stel jezelf die vraag regelmatig.

Want tijd kun je maar 1x uitgeven. 

Ik heb zelf vaak de neiging om te veel te werken. Ik wil het liefst al mijn plannen en ideeën tegelijkertijd uitvoeren. Waardoor al mijn tijd wordt opgeslokt door mijn werk. Maar echt voldaan voel ik me niet op die dagen.

Wanneer wel?

Als ik de tijd neem om op mijn gemak naar de winkel te slenteren.

Als ik de tijd neem om bij mijn vrienden te zijn.

Of als ik de tijd neem om mijn huis van schoonheid te voorzien.

Niet constant efficiënt bezig zijn, om alles maar zo snel mogelijk af te krijgen.

Maar wel: met volle aandacht bezig zijn.

Van ratrace naar slakkentempo. 

Doe je mee?

Ik wens je een hele fijne Bevrijdingsdag toe!

En voortaan ‘zie’ ik je op de donderdag rond 16:00 uur. Het nieuwe tijdstip van mijn blogs :).

 

 

 

 

Een gedachte over “Gebruik jij jouw vrijheid volop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × twee =