Gratis inspirerende films

Op deze pagina bundel ik inspirerende films die je gratis kunt bekijken op internet. Dat kan variëren van documentaires tot mantra-muziek. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan als je zin hebt om iets moois te bekijken, maar kun je direct hier terecht. Ik bekijk alles eerst zelf, zodat ik zeker weet dat de kwaliteit goed is. Tips? Laat het me weten op: lieke@beblissed.nl.

Documentaires

Life in a Day 

persoonlijke groei en ontwikkeling

Documentaire geregisseerd door Oscar-winnaar Kevin MacDonald. Duizenden mensen over de hele wereld filmden hun leven op één dag: 24 juli 2010. De film geeft een prachtig beeld weer van alle verschillende aspecten van het leven: van vrede tot oorlog en van geboorte tot dood. Ik heb erbij gelachen én gehuild en voelde me verbonden met de hele wereld. Kortom: het leven samengepakt in één film. Mooi! (Tijdsduur 95 min.)

Superwise me! De wet van het hart 

gelukkig en bewust leven mindful tips leven vanuit je hart, volgen van hart tipsIn dit spirituele experiment gaan achttien mensen – van yoga-docenten tot tv-presentatrices – de bergen van Andalusië in, om antwoord te vinden op negen levensvragen. Vragen die voorbij komen gaan bijvoorbeeld over God, sterfelijkheid en angsten. De boodschap? Iedereen draagt z’n eigen wijsheid in zich mee. Het volgen van je hart zet je altijd weer op het goede spoor. Inspirerende documentaire met mooie visies en ontroerende momenten. (Tijdsduur: 59:19 min.) 

Een dansend hart 

inspirerende films, gelukkig gezond bewust leven, mindful, leven vanuit hart Niek Zervaas is zwaar gehandicapt, heeft veel fysieke beperkingen en kan niet praten. Op zijn achttiende leert hij via een speciale techniek om te communiceren en blijkt hij emotioneel zeer intelligent te zijn. Hij aanvaardt zijn leven, leeft met een groot bewustzijn en ervaart complete vrijheid. Zelf zegt hij hierover: “Ik ben mijn leven begonnen met een lichaam dat met zijn beperkingen niet gezien wordt als volwaardig. Dat is mijn keuze geweest waardoor ik in liefde kan zijn en niet wordt afgeleid door aardse beslommeringen.” (Tijdsduur: 56 min.)  

 

1) Doen en laten II – Mannen en vrouwen

2) Doen en laten II – Koste wat kost

3) Laten & Doen

tips gelukkig bewust gezond leven mindful leven vanuit hart stress burn-out

Driedelige documentaire-serie van Anneloor die vol goede moed aan een gezonder en bewuster leven begint. Iets te enthousiast… want tijdens het draaien van de serie komt ze aan de hartbewaking in het ziekenhuis te liggen. Deel 3 laat goed zien hoe ouders hun hoge ambities en stress overdragen op hun kinderen. Zo zegt een 8-jarig meisje die alle activiteiten zoals ballet en zwemles zat is: “Ik moet ergens vanaf, het is te druk. Ik wil weer gewoon mezelf zijn.” (Tijdsduur: 30 min. per aflevering) 

Free the mind 

Schermafbeelding 2013-04-19 om 14.06.50Hersenonderzoeker professor Davidson onderzoekt of meditatie en yoga de pijn van Amerikaanse oorlogsveteranen kan verlichten. Ook is te zien hoe kinderen met ADHD leren om hun emoties onder controle te houden door middel van mindfulness. (Tijdsduur: 76 min.) 

 

Tv-series 

Op zoek naar God (2013)

gelukkig bewust mindful spiritueel leven tips stilte bliss god

In deze 4-delige-serie gaan vijf bekende vrouwen op zoek naar God. Ze gaan in retraite in een klooster en worden daar geconfronteerd met stilte en met zichzelf. Wat doet stilte met je? Welke wijsheid schuilt daarin? (Tijdsduur: 44 min. per aflevering) 

 

Yoga-instructies

Heel veel yoga-filmjes zijn sowieso te vinden op Yogatv van Yoga Magazine. Deze kun je thuis makkelijk meedoen. Overige tips:

De 5 Tibetanen 

gelukkig gezond bewust spiritueel mindful leven bliss leven vanuit hart tips Er is een serie met vijf simpele yoga-oefeningen die zeer verjongend schijnt te werken: de 5 Tibetanen. (Vernoemd naar Tibetaanse lama’s in de Himalaya die deze oefeningen onderrichtten). De houdingen werken direct door naar je chakra’s: de energiecentra in je lichaam. Dit filmpje van Dr. Oz vind ik de meest duidelijke instructie. Erg Amerikaans, maar hij geeft wel een duidelijke uitleg zodat je eenvoudig direct mee kan doen. (Tijdsduur: 4:52 min.)

 

Ted-talks 

Oeioei, dit is natuurlijk een bijna onmogelijke opgave… een selectie maken uit de beste Ted-talks. Ik ga toch een poging wagen. Bij deze mijn eerste 2 tips. Binnenkort meer.

Louie Schwartzberg. Natuur. Schoonheid. Dankbaarheid. 

schoonheid natuur, bewust, mindful, gelukkig, leven, tips

Prachtig, prachtig, prachtig. Deze Ted-talk kun je makkelijk iedere dag bekijken, als soort van meditatie. Louie Schwartzberg laat in verbluffende beelden de schoonheid van de natuur en het hele leven zien. Bloemen die zich ontvouwen, aardbeien die langzaam rijpen en magnifieke wolkendekken en vergezichten. Een Benedictijner monnik begeleid de beelden vervolgens met ontroerende woorden. De boodschap: vier het leven, wees dankbaar en open je ogen en hart. (Tijdsduur: 9:47 min.)   

Elizabeth Gilbert over het koesteren van creativiteit. 

bewust gelukkig mindful spiritueel creatief leven tips bliss leven vanuit hart De auteur van bestseller ‘Eten, bidden, beminnen’ praat over de enorme verwachtingen die wij hebben van artiesten en genieën. Waarom staan schrijvers en andere creatieve mensen erom bekend dat ze manisch depressieve alcoholisten zijn? Komt dat echt door het beroep zelf, of door de grote druk van de buitenwereld? En is het wel zo dat mensen deze geniale kwaliteiten bezitten? Of stroomt alles gewoon door ons heen? Inspirerend! (Tijdsduur: 19:32 min.) 

 

Mantra’s 

Deva Premal, Moola Mantra 

spiritueel tips mantra zingen moola mantra bewust mindful bewust gelukkig spiritueel leven tips bliss Het luisteren naar of meezingen van mantra’s werkt erg rustgevend. Ook als je de betekenis van de woorden niet weet, heeft de muziek een krachtige werking. Deva Premal is een populaire mantra-zangeres die overal ter wereld optreed. Ik heb nog niet veel ervaring met mantrazingen, maar deze Moola-Mantra vind ik sowieso erg fijn om naar te luisteren. (Tijdsduur: 52 minuten. Mijn favoriete stuk begint bij 12:15 min.) 

Meezingen? Dit zijn de woorden:

OM Sat-Chit-Ananda Parabrahma Puruhsothama Paramatma

Sri Bhagavati sametha Sri Bhagavate Namaha

 

Overige filmpjes   

Niets is onmogelijk

leven vanuit hart bewust gelukkig mindfulMooi, ontroerend filmpje van een oorlogsveteraan die door yoga weer leerde om te lopen. Ook viel hij in een halfjaar bijna vijftig kilo af en hij ging weer geloven in zichzelf. Wel met heel veel vallen en opstaan. Letterlijk. (Tijdsduur: 4:55 min.) 

 

 

Ps. Ben je op zoek naar meer inspirerende films en vind je het niet erg om daarvoor te betalen? Kijk dan eens op de site van inspiratiefilms. Hier kun je allerlei dvd’s bestellen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en bewustwording.

9 gedachten over “Gratis inspirerende films

 1. Hoi Lieke,

  Ik wens je beterschap en daarna fijne feestdagen!
  Bedankt voor de linkjes naar de inspirerende films. Leuk idee!
  Ik lees je blogs trouwens altijd met plezier, ook daarvoor bedankt!

 2. Pingback: Tip! Mooie spirituele films - Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

 3. Beste Lieke,

  Gisteren 20 nov 2014 heb ik deze pagina van jou ontdekt en vind hem geweldig. Als eerste heb ik vanochtend als meditatie de prachtige Ted Talk van Louie Schwarzberg. Mijn hele dag is nu gekleurd en voelt magisch, heerlijk om aan te beginnen zo en in het NU.
  De andere suggesties van jou ga ik zeker ook nog bekijken, maar dit is al en fantastisch begin!!
  Dank voor het creëren van deze pagina!

  Liefs, Heleen

 4. Pingback: Minder stress & beter slapen in één week | Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

 5. beste Lieke, dank voor deze mooie lijst! De oorlogsveteraan kende ik al, heel inspirerend! Ben nu de mantra’s aan het luisteren en ga binnenkort de rest van je lijst eens onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen + 10 =