Filmpje! De 3-minuten-bodyscan

3 minuten meditatie bodyscan hart volgen,Wat voel je op dit moment in je kleine teen? En bovenop je hoofd? Grote kans dat je daar enkele seconden geleden nog niet bij stilstond. We zitten zoveel in ons hoofd, dat het lastig kan zijn om jouw lichaam op te merken. Maar door in je lichaam te komen, ga je wel weer mindful leven. Dus gelukkig hebben we daar… de bodyscan. Ik heb er een voor jullie gemaakt van slechts 3 minuten. Doe je gelijk mee?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd in slaap val bij de drie kwartier durende bodyscan (gaaaap). Ik kan er niks aan doen, ik word zó relaxed van deze meditatie, dat ik al snel lekker wegdommel. Ook niks mis mee natuurlijk, maar daarmee mis ik toch wel mijn doel: wakker zijn, ontwaken, bewust mijn lijf meemaken….

Ik heb besloten om het iets gemakkelijker te maken. En ziehier: de 3 minuten lichaamsscan. Ik neem jullie in 3 minuten mee langs jullie hele lichaam. Op die manier merk je precies hoe jij op dit moment in je vel zit.

Eigenlijk is deze ontspanningsoefening perfect voor ieder moment van de dag:

* ‘s ochtends om bewust wakker te worden en niet direct in standje stress te schieten

* ’s middags om even een pauze te nemen van je drukke bezigheden

* en ‘s avonds om helemaal te ontspannen en je voor te bereiden op een goede nachtrust

Dus: ga ergens rustig zitten, sluit je ogen en neem even drie minuten jouw eigen Zen-moment. Dan kun je er daarna weer dubbel en dwars tegenaan. Doe je mee?

Komt ie:

 

 

9 gedachten over “Filmpje! De 3-minuten-bodyscan

  1. Pingback: Nederlandse blogs - mijn beste artikelen van de afgelopen 2 jaarBe Blissed – leven vanuit je hart

  2. Pingback: Mindful Monday - texturen | Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

  3. Pingback: Mindful Monday: ogen | Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

  4. Pingback: Mindful Monday - handen | Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

  5. Pingback: 5 leuke oefeningen om te aarden | Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf − tien =