Feestjes geven zonder stress? Houd dit in gedachte

inspiratie quotes, inspirerende teksten over het leven, spirituele sites

MINDFUL MONDAY – Ben jij wel eens zenuwachtig als je een feestje organiseert? Ik wel. Behoorlijk. Ik voel me hoogst verantwoordelijk dat iedereen het leuk heeft. En ik koop overmatig veel eten en drinken. Dat we maar niet te kort komen! Afgelopen weekend gaf ik een (verlaat) verjaardagsfeestje voor mijn familie. 

Ze kwamen met z’n allen vanuit Zuid-Limburg naar Utrecht gereisd. Dat maakte de druk des te groter. Zólang in de auto zitten… Dan moest het feestje wel de moeite waard zijn natuurlijk. Zo redeneerde althans mijn innerlijke criticus.

Waar ik maar kon, probeerde ik de touwtjes in handen te houden. Controle hebben over alles.

Met een vriendin besprak ik mijn stress. Ze herkende het probleem maar al te goed. ‘Maar,’ zei ze. ‘Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen plezier. Jij bent er niet verantwoordelijk voor dat iedereen het gezellig heeft.’

Ja. Klinkt logisch inderdaad. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat iedereen het leuk heeft? Ik vind zelf toch ook dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk? Waarom zou dat niet voor anderen gelden?

Dus door te zorgen voor lekkere hapjes en drinken… zat mijn taak er eigenlijk al op. Relaxed!

En juist als je de controle loslaat, gebeuren de mooiste dingen.

Het weer was prachtig, we vonden een relaxte picknicktafel onder de kersenboom. De kinderen renden vrolijk rond over het grasveld, plonsden in het water of gooiden met de frisbee. We speelden volleybal, aten zelfgebakken scones en stukken sappige meloen. En als toetje op de zomerse feestdag genoten we van pannenkoeken met verse aardbeien en een flinke toet slagroom.

Go with the Flow. Daar komt het toch telkens weer op neer. Ontvang alles wat er op je pad komt met open armen. En laat het leven zich als vanzelf aan je ontvouwen. Je zult versteld staan…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien + twee =