Door deze fout begon ik niet aan mijn droomleven

Tips leven vanuit je hart, mindful leven, gelukkig, bewust, spiritualiteit, psychologie, persoonlijke ontwikkeling

Ik heb in de afgelopen jaren vele gesprekken gehad met mijn innerlijke criticus. Bij alle stappen die ik nam, bijvoorbeeld het opzetten van mijn online business, kwamen allerlei angsten om de hoek kijken. En dan is het heel fijn om te kijken wat de achtergrond is van die angsten. Door bijvoorbeeld een gesprek aan te gaan met je innerlijke criticus. Eén keer schreef ik op in mijn dagboek dat ik het bijna zonde vond om te beginnen aan het creëren van mijn online training.

Want: 

***

… dan is de belofte weg. Dan wordt het écht.

En dan kan het dus ook mislukken… 

Dus uitstellen van je droom is stiekem gewoon makkelijker.

En veiliger.

‘Nee, ik wacht gewoon tot de perfecte omstandigheden,’ hield ik mezelf voor. ‘ik wacht totdat ik meer tijd heb. Of meer geld. Of meer energie.’

Dat punt kwam nooit. 

En als ik dan een keer veel tijd had… dan deed ik nóg niks aan mijn training. Dan vond ik dat ik eerst nog een boek moest lezen. Of een opleiding moest volgen.

Nee, wat dat betreft hoef je nooit te wachten totdat je ‘meer tijd hebt’.

Die gedachte is zeer bedrieglijk en houdt jou alleen maar af van jouw droomleven. 

Als je iets dolgraag met heel je hart wilt: dan is dit precies de juiste tijd om daar achteraan te gaan. Al zet je een ieniemienie-stapje.

Mijn vriend vertelt ook wel eens lachend over de tijd dat hij aan zijn romans werkte. Als hij er een hele dag voor uitgetrokken had om lekker te gaan schrijven, kreeg hij soms geen letter op papier. Juist omdat hij zóveel tijd had, zakte de moed hem bij voorbaat al in de schoenen.

Dus hoe hij zijn romans schreef? Een uur per dag eraan werken. Soms een ‘verloren’ half uurtje. 

Zo kreeg hij zijn boeken tóch af. En gepubliceerd.

Dus voor jouw grote dromen heb je meestal geen zeeën van tijd nodig.

Maar wel lef.

Ontbreekt het je aan lef?

Onthoud dan de levensles die acteur Jim Carrey op zijn twaalfde meekreeg van zijn vader:

“Als je kunt falen in iets wat je níet wilt doen, kun je net zo goed proberen om iets te doen wat je echt leuk vindt.” 

Absoluut.

Fijne maandag!

 

3 gedachten over “Door deze fout begon ik niet aan mijn droomleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 + twee =