Doe dit nóóit met jouw herinneringen

Every heart

MINDFUL MONDAY – Vroeger zei ik altijd dat ik nooit een boek wilde schrijven. Leek me vreselijk. Zo’n enorm project. Bovendien was ik bang dat ik dat ook helemaal niet kon. Dingen zomaar uit het niets verzinnen. Hoe doen andere mensen dat toch? Nou, de meeste schrijvers verzinnen ook niet alles zelf…. 

Die putten uit hun eigen ervaringen om over te schrijven. Die beschrijven hun eigen levensverhaal. Want daar liggen nu eenmaal ontzettend veel schatten verborgen. In je eigen leven. Zelfs als je denkt dat je toch niks interessant hebt meegemaakt.

Laat dat stemmetje maar praten. Jij hebt ontzettend veel te melden.

Mijn overtuiging is:

Every heart has a story to tell 

En jouw verhaal wil graag zichtbaar worden. Jouw verhaal wil gezien worden. Gehoord worden. Zodat het niet in een donker hoekje eindigt. Met jouw verhaal kun jij andere mensen inspireren en herkenning bieden. Dus moffel jouw kostbare ervaringen en herinneringen niet weg.

Steeds vaker schrijf ik stukjes van mijn eigen verhaal op. Over mijn jeugd. Of over de periode van mijn burn-out. Of over mijn – nogal chaotische – liefdesleven.

Het geeft me helderheid. Het geeft me inzicht. En het geeft me vooral ontzettend veel plezier.

Ook voel ik dat het een enorme opluchting is voor mijn hart, telkens als ik verborgen delen van mezelf zichtbaar maak. Zelfs al schrijf ik mijn herinneringen alleen maar op voor mezelf.

En tja… wie weet… dat het er toch ooit in boekvorm komt. (Ook al zei ik ooit dat ik dat nooit zou doen, haha).

Probeer het eens. Kies 1 ervaring uit die heel veel indruk heeft gemaakt op jouw leven en schrijf daar eens een alinea over. Of twee. Het hoeft niet mooi, het hoeft niet perfect. Gewoon schrijven om jouw ervaringen alle ruimte te geven. Op papier.

Je hart zal je dankbaar zijn.

Ps. Heb jij al langer het verlangen om jouw levensverhaal op te schrijven? Dan heb ik een waanzinnig leuk aanbod voor je. Jij kunt namelijk begeleiding krijgen van de allerbeste schrijfdocent die er is. Mijn vriend :). Als romanschrijver heeft hij 3 boeken gepubliceerd bij uitgeverij Ambo|Anthos en daarnaast is hij al meer dan twintig jaar schrijfdocent.

Komende donderdag begint zijn opleiding Schrijf je Levensverhaal en speciaal voor jullie mag ik een mooie korting geven van maar liefst 10%. Yes! Kijk op deze pagina voor alle informatie. En gebruik de couponcode bliss voor de korting. (Een geweldige kans om eindelijk écht werk te maken van jouw boek).

Fijne maandag!

 

Illustratie door: Fleur van Rijn 

3 gedachten over “Doe dit nóóit met jouw herinneringen

 1. Hoi Lieke, wat herkenbaar..ik schrijf zelf al jaren, vooral over mijn gevoel, processen en gewoon, wat er in me opkomt. Dit doe ik voor mezelf en soms lees ik iets voor aan mijn vriend. Ik denk ook steeds, wie zit hier nou op te wachten? En, misschien nog wel erger, ‘dit is toch niet nieuw, dit heeft iemand vast allang een keer geschreven.’ Deze gedachten geven nou niet bepaald energie om er iets mee te doen 😉

  Bedankt voor je artikel, voelt toch als een positief schopje onder mijn kont 🙂

  Hartelijke groet,
  Patricia

  • Heey Patricia,
   Ohja, zo herkenbaar al die gedachtes. Daar moet iedereen schijnbaar doorheen.
   Wat Elizabeth Gibert daar heel mooi op zegt is: ‘Everything has been done before, but it hasn’t been done by YOU’. En dear gaat het nu just om. Dat jij het doet. Met jouw eigen draai eraan, jouw eigen kijk op de dingen. En met jouw eigen ervaringen. Ieder leven is uniek, dus ook jouw boek zal weer anders zijn dan dat van een ander. En als het jou plezier oplevert om te schrijven: doen doen doen!
   Liefs,
   Lieke
   Ps. En als je dus meer hulp zoekt voor een goede schop onder je kont bij het schrijven, dan kan ik mijn vriend van harte aanbevelen, haha.

   • Dankjewel voor je reactie! Welke schoenmaat heeft je vriend? 😉 Heb even op zijn site gekeken, ziet er erg enthousiast en bevlogen uit allemaal, leuk. Ook grappig dat ik nu een beeld heb bij jouw gitaarspelende droomprins met krullen en stralende ogen 🙂 Wie weet ga ik ooit eens gebruik maken van zijn expertise..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − een =