Dit belangrijke advies sla ik in de wind….

burn-out cursus, herstellen van

Nu ik bezig ben met de laatste afrondingen van mijn freelance klus, vraagt iedereen nieuwsgierig aan me hoe het gaat. Ik ga natuurlijk een erg onzekere tijd tegemoet, waar ik zelf voor heb gekozen. Of nouja, het voelt niet echt alsof ik er helemaal zelf voor heb gekozen. Meer dat ik word geleid op deze weg. 

Om toch enige houvast te hebben, ben ik begonnen met een SMART-doelstelling voor de komende tijd.

Want ja, ik moet wél een duidelijk plan hebben. Waar wil ik naartoe? Wat is mijn ideale plaatje? Welke acties ga ik daaraan verbinden? En wat is het tijdstip waarop ik dat doel bereikt wil hebben?

Maar ook: waarom wil ik dit doel bereiken?

Mijn plan is om mijn burn-out training goed in de markt te zetten. Ik verkoop deze natuurlijk al een tijdje op mijn eigen site. Maar echt veel aandacht heb ik er nooit voor gevraagd. Terwijl de reacties van de cursisten waanzinnig enthousiast zijn.

Mensen schrijven me dat ze iedere week uitkijken naar een nieuwe les, dat ze heel veel energie hebben gekregen door de cursus, dat ze zich vrijer voelen en gezonder zijn gaan leven, dat ze zelfverzekerder zijn geworden én dat ze een schat aan informatie over zichzelf hebben gekregen.

Wow!

En wat doe ik? Ik moffel deze cursus ergens weg in een hoekje van mijn website. Omdat ik het eigenlijk te spannend vind om er heel veel aandacht voor te vragen.

Huh?! Hoeveel waardering heb ik eigenlijk nodig om zeker van mijn zaak te zijn? Om het volste vertrouwen te hebben in de helende werking van deze cursus?

Toen ik vijf jaar geleden worstelde met mijn angstklachten, burn-out en zelfs depressie, was ik zwaar gefrustreerd dat er geen cursus was die mij hielp op mijn weg. Overal moest ik zelf zoeken naar de puzzelstukjes. Ja ok, de psychotherapeut hielp me met mijn cognitieve training. Maar waar bleef mijn lichaam en mijn ziel dan?! Met heel veel moeite en héél veel tijd is het me uiteindelijk gelukt om erbovenop te komen. Het herstel heeft zeker twee jaar geduurd…

Dat moest anders, besloot ik.

Het leek me heerlijk om mensen ná mij te kunnen helpen op hun weg.

Dus ontwikkelde ik deze training met een flinke portie liefde en energie. Speciaal voor die mensen die momenteel herstellende zijn van een burn-out, of andere flinke stress-klachten zoals angstproblemen.

En voilà. De cursus ligt er.

Nu nog de juiste doelgroep bereiken.

Toen ik gister de SMART-doelstellingen ging uitwerken, stuitte ik wel op een probleempje. Maak je doel Realistisch, wordt er gevraagd. Met als extra zinnetje daarbij: verwacht geen wonderen.

Excuse me? Verwacht géén wonderen?

Mijn hele leven zit boordevol wonderen…. En dan zou ik op dit zeer belangrijke vlak geen wonderen moeten verwachten?

Je begrijpt: daar doe ik dus niet aan mee, haha.

Ik laat me in het volste vertrouwen leiden op mijn weg. Ik voer alle handelingen uit die noodzakelijk zijn. En ondertussen? Verwacht ik wonderen.

Ps. Interesse in de cursus? Je vindt ‘m hier. 

 (Bron foto) 

3 gedachten over “Dit belangrijke advies sla ik in de wind….

 1. Lieke, als het net zo gaat als destijds met de Apple laptop waar je ooit over blogde komt het vast allemaal goed (vond ik zo bijzonder).
  Veel succes!

  Warme groet,
  Alice

 2. Beste Lieke,

  Als je van “doen” overstapt naar “zijn”, oftewel van het bekende naar het onbekende, dan brengt dat grote onzekerheid met zich mee.

  Misschien helpt het als je met een grote mildheid en compassie voor beangstigende gedachten, zoals wonderen, exploreert wat jouw geest, emotie en lichaam aangeven. Als ik jouw website en blogs lees, dan denk ik dat je dat allang gedaan hebt. Sla je aantekeningen erop na en lees terug of er iets veranderd is in de tussentijd.

  Wellicht kun je liefdevol accepteren dat onzekerheid misschien een basis is die in Lieke zit. Dat is niet erg of verkeerd, maar een gegeven dat om acceptatie vraagt. Dat kun jij alleen maar doen. Het cognitieve lijkt voor jou een oplossing te moeten bieden. Misschien is er wel niets te repareren aan Lieke. Misschien hoeft er ook niets gerepareert te worden aan Lieke. Het is zoals het is en dat is OK.

  Ik ben ervan overtuigd dat je je hart kunt blijven volgen om het goede te blijven doen wat je doet.

  Mijn tips.
  Blijf overtuigd van het “zijn” in Lieke.
  Leef het leven wat je wil leven. Het leven is van Lieke en niemand anders.

  Succes en hartelijk bedankt voor je eerlijke blogs.

  Pau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 + acht =