Dingen die mij blij maken

happy,juni2014.jpg

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog met mijn Happy Moments plaatste. En deze maand waren er allerlei nieuwe dingen die mij blij maakten. Dus bij deze mijn 7 favorieten van dit moment: 

1. Vers voornemen: artjournaling

Een van mijn nieuwe wensen is om meer te gaan tekenen. Ik vind dat ik dat totaal niet kan, maar daar ga ik me maar eens overheen zetten. Gewoon kleine, snelle tekeningen om mijn dagboek mee aan te vullen. Dit wordt ook wel artjournaling genoemd. Ik ben al geabbonneerd op de nieuwsbrief van Lou Niestadt. Zij is een expert in artjournaling. Haar site maakt me al heel vrolijk:

DixZPmT3200tNZm3jBfrAZZ52QQN6edHw3ff70N_wCo

(Klik hier voor de grotere weergave). Ook Lou dacht in het begin dat zij echt niet in staat zou zijn om ooit een fatsoenlijke tekening te maken. Maar schijnbaar kan iedereen het… Heel leuk om me te laten inspireren door haar site en nieuwsbrieven.

2. Nieuwe (creatieve) boeken

Afbeelding 2

Ook heb ik een aantal nieuwe boeken gekocht om me creatief te laten inspireren. Waaronder The Creative License. Dit boek inspireert om leuke, kleine tekeningen te maken. Op deze manier ga je ook met meer aandacht om je heen kijken. Zin om hieraan te beginnen! Andere boeken die ik kocht zijn: Schrijven vanuit je hart en the Fire starter Sessions.

3. Opleiding tot yoga-docent

IMG_5047

Hoogstwaarschijnlijk ga ik vanaf september een opleiding volgen tot yoga-docent. Mijn favoriete yoga-docent geeft deze opleiding en dat gaf voor mij de doorslag. Het is niet zo dat ik per se yoga-docent wil worden, ik ga de opleiding vooral voor mijn eigen verdieping doen. Maar je leert er bijvoorbeeld ook meditatie-technieken. Dus dat komt nu al goed van pas voor mijn online cursussen, coaching, etc. Leuk zo’n nieuwe uitdaging!!

4. Nieuwe site op de planning

Ik word sowieso altijd heel blij van nieuwe plannen maken. Een idee dat nu echt gestalte begint te krijgen is een nieuwe site die ik naast Be Blissed wil gaan runnen. Op deze site ga ik mijn diensten, workshops en online cursussen aanbieden. Heerlijk om hierover te dromen… Er wordt op dit moment al gewerkt aan een logo. En ik verzamel allerlei voorbeelden van sites die ik mooi vind, zodat ik straks precies weet wat ik wil.

5. Notitieblokken om de plannen in op te schrijven

Normaal schrijf ik al mijn flarden aan ideeën in tig verschillende dagboeken op. Niet heel handig… Voor mijn nieuwe online cursus heb ik bedacht om alle ideeën direct te bundelen in 1 mooi notitieblok. Deze prachtige blokken kwam ik afgelopen week tegen. Op de ene staat ‘Bliss’ en op de zijkant ‘Follow your Bliss’. Die kon ik natuurlijk niet lagen liggen… De andere met de vogel vind ik ook supermooi:

Afbeelding 1

6. Vers zomerfruitfoto 1

En buiten al mijn nieuwe plannen om, zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere dingen om van te genieten. Waaronder bijvoorbeeld: beschuitjes met aardbeien of wentelteefjes met bosbessen erop. Mjammm. Genieten jullie ook zo van het zomerfruit? Mijn ‘nieuwe ontdekking’ zijn kersen. Vooral lekker om te eten in de tuin aIs de zon schijnt :).

7. De hortensia die vol in bloei staat in de tuin:

Afbeelding 3

Need I say more…? Prachtig toch?

Tussen mijn werk door loop ik graag even naar buiten toe om mijn neus even tussen deze lieflijke blaadjes te steken. Heerlijke geur.

Ps. Wil je ook experimenteren met tekenen? Dit is een hele leuke oefening om je onderbewustzijn op papier te laten verschijnen. Ook schreef ik eerder al een artikel over het inspirerende boek Less is Luxe van artjournal-expert Lou Niestadt.

3 gedachten over “Dingen die mij blij maken

  1. erg bedankt. hier word ik vrolijk van en het heeft me direct weer op een pad gezet dat ik vergeten was: creatief blijven en daar ruimte voor maken! blijf zo doorgaan, ik lees het met plezier

  2. Lieke wat weer fijn inspirerend. We delen dezelfde smaak boeken, passie voor schrijven en artjournaling, mooie opschrijfboekjes en gewoon al de kleine dingen waar er gelukkig heel veel van zijn als je ze zien wilt. Supersucces met je mooie plannen. Komt vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + 8 =