De weg van hoofd naar hart

inspiratie teksten, spirituele teksten, spiritueel blogger

MINDFUL MONDAY – Er zijn op internet allerlei verhalen te vinden over de chaotische wereld waar we nu in leven en hoe deze onrust spiritueel gezien te verklaren is. Vaak vind ik deze artikelen wat lastig te begrijpen omdat er zoveel termen worden gebruikt die ik niet goed kan plaatsen. Vorige week kwam ik echter een aantal zinnen tegen die me diep raakten. Zo herkenbaar voor alles waar ik momenteel doorheen ga! En als jij op jouw spirituele reis zit, zal het ook voor jou erg herkenbaar zijn:  

Inspirator en kunstenaar Janosh legt uit dat we met z’n allen in een groot reinigingsproces zitten. De signalen daarvoor zijn overduidelijk. We voelen ons sneller moe, afgeleid. Het lijkt wel of oude patronen opnieuw voorbij komen en dat maakt ons rusteloos. We willen er zo graag doorheen breken, maar het lijkt of we steeds worden teruggetrokken in ons verleden.

De mensheid bereid zich voor op een sterk keerpunt. We gaan van geprogrammeerd denken naar intuïtief voelen, schrijft Janosh. “Een weg die verloopt van het hoofd naar het hart. Jullie worden bijna gedwongen deze weg te nemen.”

Maar die weg vereist ook dat we onszelf reinigen van denkbeelden die diep in ons verankerd zitten. Van overtuigingen die wij hebben meegekregen van generatie op generatie. Het vergt veel inspanning om door deze patronen heen te breken.

Janosh: “In fases van intense opruiming kan het zijn dat jullie niet meer kunnen functioneren zoals je gewend bent en omdat jullie hier niet genoeg bij stilstaan, ontstaat er spanning, vermoeidheid, pijn, verdriet, frustratie en overdreven emotionele reacties als gevolg van uitputting. Daaronder zit een groot verlangen om te veranderen, een gevoel dat niet te verklaren is vanuit het hoofd, omdat de signalen komen vanuit het hart, vanuit de ziel.”

Poeh, ja…. Ik ben de laatste weken ook bezig met een diepgaand proces om oude patronen van me los te schudden. Heel mooi, maar ook zo intensief!

Bovendien heb ik afgelopen week een ontzettend spannende beslissing genomen die ook angst losmaakt. (Daarover komende donderdag meer). Maar ondanks de angst is het gevoel sterk: ik kán niet anders. Ik moet deze weg van het hart nu eenmaal bewandelen…

De oplossing om fijn met deze veranderingen om te gaan?

Janosh:

“Belangrijk is om niet in het proces te gaan hangen. Ik zie veel mensen worstelen met allerlei vragen die in de kern niet relevant zijn. Laat deze dan ook los. Accepteer voor nu wat het is. Neem meer en vaker rust. Focus op leuke dingen en op de dingen die goed gaan (in plaats van dingen die niet kloppen). Graaf niet te diep, maar ga op de flow”.

“Onderweg komen oude patronen tijdelijk terug, niet om opnieuw te doorleven maar simpelweg om te deleten – we hebben ze niet meer nodig!” 

De uitkomst zal erg bevrijdend zijn. Langzaam beginnen we weer te beseffen waarom wij hier op deze wereld zijn. En de boodschappen van het hart zullen dan steeds luider en duidelijker te horen zijn…

Maar nu eerst: rust nemen. Meer én vaker. Dat is precies wat ik ook ga doen. En als ik zo om me heen kijk, ben ik lang niet de enige die dit nodig heeft. Accepteer dat het een onrustige tijd is. Luister naar je lichaam. En geef jezelf het mooiste cadeau dat je kunt geven: rust.

Fijne maandag!

Ps. Hier kun je de hele tekst lezen van Janosh.

4 gedachten over “De weg van hoofd naar hart

 1. Hey Lieke! Wat leuk geschreven. Het is zo waar dat het drukke leven van deze tijd zoveel onrust veroorzaakt. Ik vind het zelf zo moeilijk om stil te staan en te genieten van het moment. Deze blog komt dan ook als geroepen. Heel erg bedankt voor het delen!

  X Carla

 2. Ha Lieke,
  Ik kijk altijd uit naar je stukjes; echt een kadootje op mijn vrije maandagen. Nu voel ik de behoefte om te reageren. Jouw stukje kwam zo op het juiste moment. Vorige week leek niets te lukken, spanningen, onrust en op het werk liep het ook niet zo goed. Kon er ook niet bijkomen waardoor dat zou komen. Jouw stukje en de waardevolle aanvulling van Janosh laat me zien en vooral voelen dat ik er niet in hoef blijf te hangen. Het hoort er allemaal bij om op mijn pad en op koers te blijven. Door dit te realiseren kreeg ik goede moed om verder te gaan, te gaan genieten van de zon en vooral veel rust te nemen.
  Toen ik terug kwam van een boodschapje doen, vloog een tortelduif
  naast mij op het dak van een auto.Met zijn kraaloogjes liet hij mij weten:het is goed, het is meer dan goed.
  Dank je wel Lieke

  • Hey Anne-Marie,
   Wat mooi dat de blog zo mooi heeft uitgepakt voor je! Daar doe ik het natuurlijk allemaal voor :).
   En helemaal mooi dat je dan ook nog zo’n fijne boodschap krijgt van de natuur om je heen. Geweldig!
   Geniet van de rust.
   Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − negen =