De lustpil voor vrouwen

lustpil voor vrouwen een stap in de verkeerde richtingOPINIE – Mannen aan de viagra en vrouwen aan de lustpil. Zo lijkt de toekomst eruit te komen zien als we de medische industrie op hun wenken bedienen. Weer een pilletje erbij om ons gelukkiger te maken. Om onze problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Om onze angsten en verdriet niet onder ogen te hoeven komen. 

Ten eerste even dit: het lijkt me helemaal prima dat er mensen zijn die pillen slikken. Voor vrouwen die biologisch gezien echt dat seksuele stofje missen in hun hersenen, zal de lustpil wellicht een verrassende ommekeer kunnen betekenen.

Ook voor mensen die de geluksstofjes in hun hersenen missen en zonder antidepressiva alleen nog maar als een zoutzak thuiszitten, zoals Ruby Wax het onlangs zo mooi beschreef in collegetour, juich ik pillen toe.

Voor de andere – miljoenen – mensen is er een betere oplossing.

Accepteer dat je soms pijn hebt, dat je soms verdriet hebt, dat je soms in een diep dal zit, dat je angsten hebt, dat je soms volledig in paniek kunt zijn, dat je soms geen zin hebt in seks.

Dat heet leven.

Wil je vreugde, blijheid, geluk, en heel veel veel zin om te vrijen? Dan zul je ook die andere kant van de medaille moeten accepteren. Dan zul je ook met open ogen naar je angsten en verdriet en pijn moeten luisteren. En ja, dat is eng en confronterend en angstig. Maar ga je daar vol doorheen, met alle aandacht en liefde die jij in je hebt, dan kun je daar ook weer gelukkig uitkomen.

Met de lustpil dreigen we weer een stap in de verkeerde richting te zetten.

Een snelle oplossing om de relatie tussen mannen en vrouwen te fixen? Probeer eens een andere thuistest: praat met elkaar, probeer elkaar te begrijpen, lach met elkaar, doe leuke dingen met elkaar, bouw intimiteit op en accepteer elkaars grenzen.

Oja, en vooral: leer elkaars lichaam kennen. Heb je al eens met volle aandacht het gehele lichaam van de ander bestudeerd en gemasseerd? Weet je wat de ander lekker vindt? Heb je al eens een hele nacht alleen met elkaar geknuffeld? Maken jullie nog tijd vrij om diepe gesprekken met elkaar te voeren? Geef je nog complimenten aan elkaar? Ben je nog dankbaar voor de ander?

Grote kans dat de zin in seks weer toeneemt met deze volle aandacht voor elkaar. Misschien niet de daadwerkelijke penetratie die zo belangrijk schijnt te zijn. Maar wel echte, pure seks. De seks waarin je toegang krijgt tot elkaars ziel. Tim liet het ons laatst al mooi zien in zijn documentaire ‘Een man weet niet wat hij mist’. Door echt contact te maken met de ander, kun je het lichaam ook in verbinding brengen met elkaar.

Ik ben er trouwens heilig van overtuigd dat die natuur – die ons ook in leven houdt – allang een mooi middeltje heeft bedacht om de zin in seks even goed aan te wakkeren als dat echt nodig is. Net als dat de natuur een hele goede plant verschaft om depressieve gevoelens tegen te gaan.

Maarja. Op deze medicinale planten dreigt een verbod. Zijn ze echt te gevaarlijk? Of kan er gewoon te weinig geld aan verdiend worden?

Dus mensen, mocht ie ooit op de markt komen, kijk uit voor die lustpil. Je probeert een snelle oplossing te vinden voor een probleem dat een veel betere oplossing kent. Leer jezelf en je lichaam eerst goed kennen voordat je het vol pillen stopt. Zoek de oorzaak en probeer die aan te pakken.  Als je dat doet, zul je met een veel gelukkiger gevoel door het leven gaan.

Je lichaam zal je eeuwig dankbaar zijn.

Het enige nadeel hiervan? De mensen achter de pillen die bakken met geld willen verdienen. Die zullen er een stuk minder blij mee zijn als jij naar jezelf, jouw lichaam en de natuur luistert.

2 gedachten over “De lustpil voor vrouwen

  1. Zelf ook het nodige uit gelezen, alleen lees je niets van de neveneffecten. En hoeft men dit echt te nemen als er geen medische redenen voor zijn.
    Vind het een prachtige tekst naar alle vrouwen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien + 9 =