Zo maak je áltijd de juiste keuze

quote martin luther king jr. liefde, let love rule , de juiste keuze maken

MINDFUL MONDAY – Heel simpel gezegd kun je twee kanten uit met je leven. Je kunt ervoor kiezen om vanuit angst te leven. In dat geval houd je jezelf klein, je maakt keuzes om aan de verwachtingen van anderen te voldoen en je voelt je constant ontevreden omdat je nooit aan jezelf toekomt. Maar dan, de andere weg: 

Dat is de weg van de Liefde. Je maakt al je keuzes vanuit liefde, omdat je weet dat dat de grootste kracht is van het universum. Je beseft je eigen grootsheid, je probeert niet constant aan allerlei verwachtingen te voldoen, maar blijft trouw aan jouw eigen hart. En je wordt ‘s ochtends vreugdevol wakker, omdat je weet dat ook vandaag jouw ziel gevoed zal worden.

Martin Luther King jr. zei ooit dit over leven vanuit liefde:

‘Wanneer je je hart door liefde laat regeren, bestaat er geen enkel obstakel, geen enkele barrière, geen enkel probleem dat je niet kunt overwinnen.’

Als ik mijn hart voel verkrampen, dan weet ik dat ik in mijn angst zit. Vaak stel ik mezelf dan de volgende vraag:

Wat zou Liefde nu doen?

Als ik dan rustig blijf ademen, als ik stil ben en écht luister, dan borrelen de meest wijze antwoorden in me op. Dan hoor ik de stem van mijn hart weer. De stem van de liefde. En dan weet ik weer wat me te doen staat. Let Love Rule.

Fijne maandag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 5 =