De Desiderata: wereldberoemd inspirerend prozagedicht

inspirerende teksten, inspiratie quotes, inspirerende teksten over het leven

MINDFUL MONDAY – Afgelopen week was ik beland in een kringloopwinkel op een industrieterrein. En daar kwam ik ineens zoiets moois tegen. Het was een ingelijst stuk papier, aan de randen versierd met bloemen. En in sierlijke letters stond daar een hele tekst op geschreven met een geweldige levenswijsheid. 

De tekst is geschreven in 1927 door de Amerikaanse schrijver Max Ehrman. Inmiddels gaat het gedicht de hele wereld over en heeft al miljoenen mensen geïnspireerd. De titel: Desiderata is Latijns en staat voor: ‘Dingen waar het verlangen naar uit gaat.’ 

Ik gebruik hier niet de hele tekst, de gehele (Engelse) versie kun je hier lezen.

De Desiderata

Wees kalm te midden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in stilte kan heersen.
Wanneer je je met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden want er zullen altijd kleinere en grotere mensen zijn dan je zelf bent.

Geniet zowel van wat je hebt bereikt als van je plannen.

Blijf belangstelling houden voor je eigen werk, hoe nederig dat ook moge zijn: want onder de wisselvalligheden van de tijd is dat een werkelijk bezit.
Volg de loop der jaren met gratie: verlang niet naar een tijd die achter je ligt.

Verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren.

Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren. Je hebt het recht hier te zijn.

En ook al is het je al of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich zoals het zich ontvouwt. en zo is het goed.

Houd vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven.

Ondanks haar veinzerij, gezwoeg en vervlogen dromen is de wereld toch mooi.

‘Wees waarachtig. Streef naar geluk.’ 

 

Kende jij de Desiderata al? En wat vind je het mooiste gedeelte eruit? Ik vind de rust in jezelf bewaren en contact met je ziel behouden ondanks al het lawaai heel erg raak. Dat is schijnbaar iets van alle tijden…

dromen waarmaken, volgen van hart, versterken intuitieHele fijne maandag! En niet vergeten: op 5 november begint de online training Follow your Bliss waarin ik jou begeleid om vol vertrouwen vanuit jouw hart en intuïtie te leven.  Inschrijving sluit op dinsdagmiddag 3 november om 12:00 uur. Klik hier om je aan te melden en jezelf te garanderen van een plekje.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 1 =