De Bliss van… Leo Bormans

Leo bormans, world book of love, happiness, tips geluk (NIEUWE SERIE!) Leo Bormans, ambassadeur van geluk, schreef de internationale bestseller The World book of Happiness. Dit boek is in vele talen vertaald, waaronder het Chinees, Koreaans en Sloveens. Zijn nieuwste boek is The World Book of Love. Hierin vertellen 100 professoren uit 50 landen wat we wéten over de liefde. Maar waar wordt de Belgische Leo Bormans zelf gelukkig van? “Het begin is verwarrend maar dan ontspringt er uit het gekwetter een betoverend duet…”

1) Wat was jouw laatste geluksmoment?

“Ik probeer er elke dag minstens drie bewust te beleven. Die schrijf ik ’s avonds ook op in een klein dagboek. Dat doe ik al meer dan twintig jaar. Dat betekent dat ik ondertussen al meer dan 20.000 van die kleine en grote geluksmomenten heb genoteerd. Het is een plezierige schat om door te bladeren, al doe ik dat zelden. Er wacht immers ondertussen al een nieuw geluksmoment. Wat het laatst is dat ik heb opgeschreven? Een halve dag vrij genomen om op mijn eentje door een openluchtmuseum te wandelen. Van tijd en nut ontdaan.”

2) Op welke plek ben jij op je best?

“Mogen het twee plekken zijn? In alle stilte aan het schrijven, met zicht op het groen. Zalig. En op het podium staan. Zien hoe mensen reageren op het verhaal dat ik wil vertellen. Voelt niet elke mens zich het best als hij zijn passie volgt?”

3) Welk ritueel maakt jou gelukkig?

“De dag afsluiten met de drie geluksmomenten van de dag in mijn hoofd, in mijn hart en in mijn dagboek op te nemen. Een eenvoudig ritueeltje dat me vooral ook “dankbaar” maakt.”

4) Van welk liedje word je heel blij?

Het bloemenduet (uit Lakmé van Delibes). Het begin is verwarrend maar dan ontspringt er uit het gekwetter een betoverend duet waarvan ik voor de rest niets versta maar dat volgens mij over geluk en liefde gaat …”

5) Heb je tot slot nog een geluks-advies?

“Geloof nooit iemand die beweert dat hij in één regel of in dertig seconden een  betrouwbaar geluks-advies kan geven.”

Meer lezen?

world book of love, world book of happiness Meer weten over de boeken en het werk van Leo Bormans? Kijk dan eens op de sites van The World Book of Happiness, The World book of Love, of op zijn eigen site.

Een gedachte over “De Bliss van… Leo Bormans

  1. Pingback: 5 instant blij-makers | Be Blissed – leven vanuit je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − vijf =