De Bliss van… Kyra de Vreeze

tips gelukkig leven rituelen, blog, mindstyle, mindful leven, mindfulnessKyra de Vreeze is activist voor gezondheid en geluk, ze ontwikkelt übergezonde recepten en ze is foodfotografe. Daarnaast schrijft Kyra ook artikelen voor o.a. Yoga Magazine én ze is de auteur van diverse boeken waaronder Daytox en Kyra’s Kitchen. Deze week geeft zij antwoord op de 5 geluksvragen. Wat is haar favoriete ritueel? Welk geluksadvies geeft zij? En van welk lied gaat Kyra gek doen…?! 

1) Wat was jouw laatste geluksmoment?

“Wow. Lastige vraag. Beetje cliché misschien maar ik heb elke dag geluksmomenten en ze zijn vaak heel klein, bijvoorbeeld op blote voeten afwassen met Vampire Weekend uit de speakers. Twee wat grotere geluksmomenten zijn: 1. Het voor het eerst vasthouden van mijn boek Kyra’s Kitchen waar ik mijn hart en ziel in gestopt heb. 2. Na 4 jaar afwezigheid terugkeren naar mijn geboorte-eiland Curaçao, samen met m’n vriend die daar nooit geweest was. Het leek net onze huwelijksreis, zó belachelijk fantastisch was het.”

2) Op welke plek ben jij op je best?

Ik ben op mijn best wanneer ik ’s ochtends direct uit bed naar buiten kan lopen, de zon kan voelen en de zee kan horen. Wanneer ik buiten kan leven en eten. Op Curaçao kon dat. Ik merkte opeens hoe sterk ik dat mis, wonend in een Nederlandse stad.”

3) Welk ritueel maakt jou gelukkig?

Ik begin elke dag met mijn yogapractice. Dat is het moment dat ik, tijdens de drukte van de dag, even stil kan zijn en kan luisteren naar wat mijn lijf nodig heeft. Yoga is als douchen. Je spoelt – door je focus, beweging en ademhaling – alle ‘troep’ van je af. Daarna voel je je fris, kalm en energiek. Het is voor mij een perfecte manier om de dag mee te beginnen. Zo kan ik keuzes maken vanuit zin en vertrouwen, in plaats vanuit stress en angst.”

4) Van welk liedje word je heel blij?

Alle liedjes op ‘Graceland’ van Paul Simon. We draaiden de plaat altijd toen ik klein was, tijdens de zomervakantie, in de auto onderweg naar Frankrijk.  Ik vind het de beste plaat ooit gemaakt.

En op dit moment luister ik weer veel Vampire Weekend. Hun platen zijn eigenlijk een soort moderne versies van Graceland. ‘Cape Cod Kwassa Kwassa’ van hun plaat ‘Vampire Weekend’ doet me altijd: 1. Dansen, 2. Hardop lachen en 3. Gek doen. Het is heerlijk om niet altijd te serieus te doen maar ook lekker gekkigheid uit te kunnen halen.”

5) Heb je tot slot nog een geluks-advies?

“Zorg goed voor jezelf: van jou is er maar 1! En die ene jij is tot de grootste dingen in staat. Geloof daarin. Maak jezelf nooit kleiner dan je bent. Ontdek je talenten en zet die in ten behoeve van jezelf en anderen.

Ons grootste geluk zit ‘m in het delen: geven, samenzijn. En het bijdragen aan een hoger doel: je kwaliteiten inzetten voor iets dat groter is dan jij als individu. Iemand anders blij maken geeft echte voldoening en een langdurig blij gevoel. Daar kan geen nieuw paar schoenen of nieuwe auto tegenop.”

Meer Kyra?

tips gelukkig leven, favoriete ritueel, mindful leven, yoga, gezond puur eten boek Bekijk Kyra’s überhealthy recepten op: www.kyraskitchen.nl. Of check een van haar kookboeken zoals Daytox (in 7 dagen gezond door yoga en lekker eten) of Kyra’s Kitchen waarin ze 50 pure recepten deelt, voor de 10 meest voorkomende klachten zoals slapeloosheid, stress en hoofdpijn.

 

Ps. Een van haar recepten die op haar site te vinden is, is deze vlierbloesem-milkshake. Wat een geweldige foto ook he?!

recepten puur gezond eten, gelukkig leven tips boek website, blog mindstyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − negen =