De beste levensadviezen op 1 poster

leven vanuit je hart tips mindful leven gelukkig leven bewust leven Ik ben dol op goede quotes. Een pakkende quote motiveert, inspireert, is herkenbaar en kan me net die ene boost geven die ik nodig had. Al een aantal keer kwam ik een poster tegen waar alle levensadviezen op een rijtje staan: het Holstee manifest. Gemaakt door de drie Amerikaanse jongens Mike, Dave & Fabian toen ze hun eigen bedrijf oprichtten. Sindsdien wordt hun levensposter wereldwijd vertaald, geliefd en gedeeld. 

T-shirts gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Dat was het eerste product dat het bedrijf Holstee vier jaar geleden op de markt bracht. Het laat direct zien waar de drie mannen voor staan: op een bewuste manier producten creëren, waarbij de aarde gespaard wordt. Bij ieder product wordt goed nagedacht en rake vragen gesteld.

Vragen over de mensen die het product maken:

* Wie maken dit product en welke impact heeft dat op hun leven?

* Wordt hun levenskwaliteit en dat van hun familie verhoogt?

* Worden ze eerlijk behandeld en betaald?

Maar ook vragen voor de planeet:

* Welke grondstoffen worden gebruikt?

* Zijn het product en de verpakking biologisch afbreekbaar?

* Hoe zal het product in zijn uiteindelijke staat terugkeren naar de aarde?

En de mooiste vraag:

Is dit een product dat ik met trots door kan geven aan mijn kinderen?

Kortom, de drie mannen zijn zich zeer bewust van de aarde en de rol die zij op deze planeet spelen. Het uiteindelijke doel: de aarde mooier achterlaten dan je hem tegenkwam.

Op het moment dat de mannen net ontslag hadden genomen van hun oude baan en nog geen idee hadden hoe ze de rest van hun dagen zouden invullen, ontstond het manifest.

Boordevol energie, emoties en ideeën, schreven ze precies op wat er op het puntje van hun tong lag. Want dit was een gevoel dat ze nooit meer wilden vergeten.

“It was a reminder of what we live for”

Het resultaat werd bekend als het Holstee Manifesto. Nu, bijna vier jaar later, wordt de poster nog steeds volop gedeeld over heel internet. Wereldwijd hebben mensen de poster  thuis ophangen: van woonkamer tot badkamer. Er is een site bij gemaakt waar mensen hun dromen en passies met elkaar delen. En het bijbehorende filmpje is meer dan 60 miljoen keer bekeken.

De boodschap is universeel. Leef je droom, doe de dingen waar je van houdt, open je hart, creëer en deel je passie.

Dat is toch een boodschap die je graag in je huis wilt hebben? Helemaal leuk is dat je zelf een waar kunstwerk kunt maken van de poster. Ik werd in ieder geval helemaal geïnspireerd door deze voorbeelden:

gelukkig en mindful leven tips

gelukkig en mindful leven

 

tips gelukkig en mindful leven tumblr_mjm3hbIa0T1rueqyfo1_1280-1

Ik heb het manifest in ieder geval al uitgeprint. Nu nog een mooi plekje vinden.

Veel liefs,

Lieke

6 gedachten over “De beste levensadviezen op 1 poster

  1. Zoals altijd weer mooi en inspirerend!! Ik lees nu inmiddels zo’n ruim een jaar al je verhalen en ik kijk er nog steeds elke keer weer naar uit! Dank daarvoor, Lieke! Ga zo door! Ik wens je alle goeds toe voor 2015! Dat het een jaar mag worden van liefde, warmte, inspiratie, dankbaarheid, overvloed, geluk en harmonie!! Liefs, Irena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 4 =