De Alexandertechniek. Eindelijk verlost van negatieve gewoontes

lichaamshouding, bewuster worden van lichaam, lichaamsbewustzijn

Sinds kort ga ik naar een Alexandertechniek-leraar. Ken je dat? De Alexandertechniek is een methode waarbij je heel bewust kijkt naar jouw lichaamshouding. De leraar laat jou ervaren waar jij spanningen onbewust vastzet en hoe je deze spierspanning weer los kunt laten. Vooral omdat ik veel achter de computer werk en snel last heb van RSI, is deze techniek heel erg fijn. Ook als je sowieso meer lichaamsbewustzijn wilt creëren, kan deze techniek jou vooruit helpen.

Ik heb pas enkele sessies gehad, maar ik heb al heel veel geleerd over mijn aangeleerde houding.

Het blijkt bijvoorbeeld dat ik véél te rechtop ga zitten, als ik denk dat ik goed rechtop zit. Dat is net zo schadelijk voor je rug als de hele dag krom zitten.

En mijn schouders trek ik als het ware een beetje naar voren. Alsof ik in elkaar wil duiken. Of alsof ik mezelf wil beschermen.

Geen idee wanneer ik mezelf die houding aangeleerd heb. Maar volgens mij hebben veel mensen deze neiging, vooral als je veel achter de computer werkt.

Heel fijn om dit aan te gaan pakken.

Mijn eerste neiging was om mijn schouders dan maar flink naar achteren te gaan trekken. Maar daar zit eigenlijk een soort strengheid in. (Rug recht, schouders eronder en niet zeuren!)

Terwijl je veel meer bereikt als je alles vanuit zachtheid doet. In zachtheid kun je veel makkelijker een mooie, krachtige, gezonde houding bereiken.

Het grappige is dat deze lichamelijke veranderingen ook helemaal bij mijn huidige proces passen. Ik ben volop bezig met zichtbaarder worden voor de buitenwereld. Dat doe ik al enkele jaren in de vorm van mijn blog – daarmee laat ik mezelf al goed zien.

Maar er komen ook video’s aan en –hopelijk- ook een boek en podiumpresentaties. Allemaal om mijn boodschap de wereld in te lanceren. De boodschap dat alle wijsheid in jouw hart zit, dat je wonderen kunt creëren als je jouw hart volgt, dat het universum je steunt als jij durft te springen en dat het lichaam jouw richtingaanwijzer is.

Ikzelf heb jarenlang alleen maar vanuit mijn hoofd geleefd en liet mijn hart en intuïtie links liggen. Maar daarmee verloor ik ook de vreugde in mijn leven. Sinds ik de weg van mijn hart volg, ben ik gelukkiger dan óóit en ontvang ik de mooiste geschenken. En dat geluk gun ik iedereen.

En mijn lichaam? Die gaat lekker mee in dat proces van zichtbaarder worden en geluk delen. En daar hoort geen kromme rug bij, of schouders die naar voren hangen.

Nee, brede, ontspannen schouders. En een rechte, maar zachte rug.

Krachtig.

En zacht tegelijk.

 

Ps. Wil je meer weten over de Alexandertechniek? Kijk dan eens op deze pagina.

Pps. In mijn nieuwe videoshow wil ik jou graag verder helpen om volop vanuit jouw hart te leven. Welke dringende vragen heb jij over het volgen van jouw hart? Welke problemen kom je tegen? Op welke brandende vraag wil jij nu ein-de-lijk een antwoord? Ik help jou heel graag verder! Mail jouw vraag naar: lieke@beblissed.nl 

7 gedachten over “De Alexandertechniek. Eindelijk verlost van negatieve gewoontes

 1. Pingback: Heb jij een bepaald doel voor ogen? Kijk dan uit voor deze valkuil - Be Blissed - leven vanuit je hartBe Blissed – leven vanuit je hart

 2. Hi Lieke,

  Ik kijk uit naar je videoshow! Wanneer komt ie er en ga je het wekelijks doen? Ik ben sindskort ook begonnen met mindstyle video’s maken. Ook echt superspannend, leerzaam en uhm..confronterend. Maar ook heel erg leuk! Dusja, daar gaan we voor! Succes met al je plannen.

  Liefs

  • Heey Vera! Leuk dat je ook begonnen bent met video’s maken. Jaaa, zeker confronterend ja. Ik ben nog bezig met het volgen van een video business school, daarna ga ik knopen doorhakken over hoe en wat en hoe vaak. Ik hou je op de hoogte!
   Liefs

 3. In een woord: Prachtig!! Heb weer genoten van je blog! En ow ja, wat ik nog met je wilde delen, ben je al bekend met de website vrouwenpassie.nl? Echt een mooie website, waar je onder andere veel inspirerende artikelen vind en waar je bovendien de “planner 2015, doen wat je écht wilt” om stapsgewijs naar je doelen toe te kunnen werken. Nu ben jij daar natuurlijk zelf al jaren super actief mee bezig, maar wilde je deze tip toch even meegeven. Wellicht kan je er iets mee. Als ik het enkel ter inspiratie. Hoor wel wat je ervan vond. Liefs en een fijne, stralende dag toegewenst!! 🙂

  • Heey! Dank voor je leuke berichtje. Ja, de site ken ik inderdaad en lees er regelmatig wat artikelen van. Inspirerend ja!
   De planner ken ik nog niet, daar zal ik binnenkort eens naar kijken.
   Op het moment krijg ik overal tekens dat ik mijn doelen even los moet laten om weer in de flow te komen van het universum, dus daar ben ik nu ‘druk mee’, haha. Fijne dag!
   Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − veertien =