De 6 leukste levensvragen om over na te denken

questions of life tag

Bloggers verzinnen allerlei grappige dingen onder elkaar. Een voorbeeld daarvan zijn korte vragenlijstjes die je bedenkt, boordevol persoonlijke vragen. Die zet je op je blog en daar geef je antwoord op. Vervolgens vraag je ook aan andere bloggers om dit te doen. Deze lijstjes worden tags genoemd. Meestal doe ik hier niet aan mee, omdat de vragen niet echt bij mijn site passen. Maar gister kreeg ik een hele leuke tag, doorgestuurd via Nanouk. Met de 6 leukste levensvragen om over na te denken. Dit zijn mijn antwoorden op the Questions of life tag:

1) Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?

Jaaaaa, haha. Volgers van mijn blog weten inmiddels dat ik afgelopen jaar verkering kreeg. Dus samen met mijn vriend heb ik heel veel mooie herinneringen gemaakt om heel blij van te worden. Als ik er echt maar 1 uit mag kiezen…. De keer dat ie op de bank zat, spontaan zijn gitaar erbij pakte en (een beetje vals) Accidentally in Love van the Counting Crows voor me zong. Smelt, smelt… haha.

2) Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Hmm, hier komt een mooie bekentenis. Meespelen in een videoclip. Ja, lijkt me serieus echt heel leuk. Maar ik weet niet of dat er ooit van gaat komen. Misschien moet ik mijn oude passie – liedjes schrijven – weer oppakken en mijn eigen videoclip daarbij maken. Kan ik er lekker ook zelf in meespelen, haha.

3) Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Dan zou ik heel veel portretinterviews gaan maken. Want daar krijg ik heel veel energie van. Ik vind het heerlijk om mensen te interviewen die vanuit hun hart leven. Ik kan nu vaak  geen tijd vinden om deze portretinterviews te maken. Maar als ik volop tijd (en geld) zou hebben: dat dus!

4) Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Poeh, best veel. Afgelopen weken heb ik twee spirituele sessies gehad die veel hebben losgemaakt bij me. En daardoor zijn ook allerlei hardnekkige patronen duidelijk geworden. Zoals: dat ik bang ben om te falen in mijn werk en dat ik nog steeds heel kritisch kan zijn tegenover mezelf.

5) Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

O, die zijn o zo verschillend. Soms droom ik over het huis (of woonboot) aan het water waar ik wil gaan wonen met man en kids. Maar heel veel dromen gaan ook ‘op’ aan het bedenken van een design voor mijn nieuwe website. Ja, daar kan ik in mijn hoofd echt uuuuren mee bezig zijn.

6) Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Iets waar ik nu mee bezig ben: beter leren omgaan met mijn sensitiviteit. Spanningen of stress van andere mensen komt nog te veel bij mij binnen. Gelukkig heb ik nu een fijn boek gevonden om me hierbij te helpen: Hoogsensitiviteit als kracht van Carolina Bont. Hierin staan allerlei oefeningen om je te helpen centreren en om volledig in je eigen kracht te blijven staan.

Dat waren mijn antwoorden. Het is heel leuk om hier over na te denken en je antwoorden op te schrijven. Daar hoef je natuurlijk geen blogger voor te zijn ;). Ik tag graag de volgende bloggers om ook antwoord te geven op deze levensvragen (maar voel je niet verplicht!): Lisanne van Lisanneleeft, Iris van Ikbenirisniet, Vera van Ongevera, en Marieke van Marieke’s Soul Search. Ps. De tag is trouwens bedacht door Xaviera van Soulheartedly.nl. 

(Bron foto: Guy Mayer)

 

6 gedachten over “De 6 leukste levensvragen om over na te denken

  • Hey Xaviera. Ja, dat was zeker een mooi moment! Wat grappig dat je dat boek ook hebt gelezen trouwens.
   Ja bij deze weten de lezers direct waar de oorspronkelijke tag vandaan komt :). Mooi gemaakt!
   Groetjes,

   • Lief dat je de link erbij hebt geplaatst, dankjewel! 🙂 Ja, het is alweer een tijdje geleden maar ik vond het een mooi boek. Het kan soms best een uitdaging zijn om met hoogsensitiviteit om te gaan.

 1. Hoi Lieke,

  Misschien heb je wat betreft omgaan met je gevoeligheid iets aan de volgende links:
  http://www.irenelangeveld.nl en
  http://www.irenelangeveld.com
  De laatste is haar engelstalige site en daar staan weer andere dingen op. Zoals onder ‘meditations’ de gratis online Living In Peace – Free 7 Day Meditation Series.
  Samen met al haar blogs een aanrader wat mij betreft.
  Leuk om even rond te snuffelen.
  Ik heb bij cursussen en via internet een aantal mooie aardings- reinigingsmeditaties verzameld. Aarden en mijn energieveld reinigen brengen mij altijd weer rust. Moet het ook weer hoognodig oppakken voel ik wel.
  Dankjewel in ieder geval voor weer een leuke en inspirerende blog!

  Groetjes
  Alice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 + twintig =