Dagelijks je hart volgen


AfbeeldingDagelijks je hart blijven volgen terwijl je leven doorraast.

Dagelijks vrede, vreugde en vertrouwen blijven voelen, ook al sta je op een kruispunt in je leven.

Dagelijks de dingen blijven doen die jou écht blij maken.

Is dat niet waar het allemaal om draait?

Om de vrede, vreugde en liefde in jezelf te blijven voelen?

In mijn laatste blogs heb ik veel gedeeld over wat er gaande is in mijn leven. Hiermee laat ik zien dat het leven niet zomaar als een rustig riviertje doorkabbelt zodra jij jouw hart gaat volgen. Nee, je staat met beide benen middenin het leven.

En daarbij komt vanalles kijken. Iedereen krijgt te maken met verdriet, verlies, moeilijke momenten en onzekerheden. That’s life. 

Maar de grote vraag is hoe je daarmee omgaat.

Kun jij ondanks alles tóch jouw innerlijke vreugde blijven voelen? Durf jij toch – steeds weer-  jouw dromen achterna te gaan? Kun je de tekens blijven zien die het universum jou geeft? Kun jij steeds weer naar binnen keren om diep in jouw hart te kijken?

De laatste jaren heb ik daar diverse methodes voor ontwikkeld. Methodes die ik zelf ook dagelijks inzet om de juiste keuzes te maken. Schrijfoefeningen, visualisaties, meditaties. Oefeningen die ik allemaal heel graag deel met jou. Zodat we samen verder kunnen groeien.

Het zijn niet zomaar wat trucjes, die je af en toe kunt toepassen. Nee, vanuit je hart leven gaat erom dat je dagelijks bewust de keuze maakt om jouw vrijheid te volgen.

Bijvoorbeeld door dagelijks een moment te nemen waarop jij doet wat jou blij maakt.

Momenten die ik de afgelopen weken bijvoorbeeld heb genomen:

 

Afbeelding 2Koffietentjes-plezier 

Oh oh, als er één ding is waar ik heel blij van word… Dan is het toch wel zitten mijmeren en schrijven in een koffietentje. Om me heen kijken naar de andere mensen. Naar buiten staren. Luisteren naar de koffiemachine. Een van mijn favoriete plekken is Daen’s in Utrecht. Op de muren daar hangen wisselende collages waarbij ik telkens mijn ogen uitkijk. Zo inspirerend! Al zit ik er 30 minuten, daarop kan ik de hele dag weer vooruit.

 

Afbeelding 5

Nature is calling you 

Hoeveel dingen er ook staan op mijn to-do-lijst, ik probeer wel om iedere dag even naar buiten te gaan. Een wandeling, een fietstocht. Als ik maar de tijd neem om even goed om me heen te kijken. En dat levert vaak de mooiste plaatjes op, zoals deze hiernaast.

 

Afbeelding 4God is in the details 

Nieuwe plekjes ontdekken. Ook zoiets. Hoevaak neem je daar de tijd voor? Dit leuke deurtje zag ik onlangs op een van mijn fietstochten. Ja. Daar word ik blij van!

 

 

 

 

foto 2

Nieuwe dingen ontdekken 

Dit was echt een heel leuk uitje! Naar de veiling. Lekker rondstruinen door spullen, vol spanning toekijken hoe mensen tegen elkaar opbieden. En je kunt zelfs al spullen kopen vanaf € 15. Soort kringloopwinkel met een vleugje spanning eromheen. Niks gescoord, maar zeker voor herhaling vatbaar! Ik kwam een heel mooi vogelboek tegen waar de aantekeningen van de vorige eigenaar nog inzaten. Heel schattig. Hij had precies opgeschreven waar en wanneer hij bepaalde vogels had gezien.’Ik zat op een bankje bij de berk aan de rand van de vijver.’  

 

foto 3

Artjournaling 

Mijn artjournal is een grote bron van inspiratie voor me. Lekker knippen en scheuren uit oude tijdschriften en op die manier nieuwe collages zien ontstaan.

Collages maken is een goede manier om even uit je hoofd te komen. Je let op je lichaam terwijl je door tijdschriften bladert. Wat raakt je? Die plaatjes scheur je uit. En daar zitten vervolgens weer allerlei verborgen aanwijzingen in…

 

Afbeelding 6

Je dromen blijven volgen… 

En dit is misschien wel de belangrijkste. Ondanks alles, tóch tijd nemen voor mijn droom. Het publiceren van mijn eigen boek. Ik schrijf vrijwel iedere dag een hoofdstuk. Omdat ik weet dat ik daar blij van word. Zo blijf ik trouw aan mezelf en aan mijn dromen. Ondanks alles wat er zich afspeelt. Want de waarheid is: er is altijd wel iets. Er is altijd een excuus om je dromen níet te volgen. Maar als je er nu niet aan begint… Wanneer dan wel?

 

Wil jij ook trouw blijven aan jezelf, aan je dromen, aan je hart?

Dan nodig ik je van harte uit om mee te doen met Follow your Bliss.

Zodat jij echt jouw diepste verlangens achterna gaat.

De inschrijving voor de online training is nu geopend en op 21 maart gaan we gezamenlijk van start.

In de training deel ik openlijk mijn proces. Met dagboekfragmenten, met blogs, met foto’s uit mijn artjournal, met video’s. Hoe zorg ik ervoor dat ik steeds weer vanuit mijn hart blijf leven?

Daarnaast deel ik meditaties, visualisaties en heel veel intuïtieve schrijfopdrachten. Alles om ervoor te zorgen dat jij terugkomt bij de grootste wijsheid die bestaat.

Je komt terug bij jezelf.

Klik hier voor aanmelding en meer informatie 

Ps. Wil je niks missen en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in voor mijn mailinglijst. Dat kan helemaal onderaan deze blogpost in het vakje ‘volgen per mail’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig + 14 =