Creëer je eigen toekomst met jouw gedachten

je kunt je leven helen louise hay

MINDFUL MONDAY – Afgelopen week bekeek ik een DVD van bestseller-auteur Louise Hay: Je kunt je leven helen. Samen met andere spirituele meesters legt zij uit hoe sterk de kracht van onze gedachten is. En hoe jij jouw eigen toekomst creëert met jouw gedachten.  

En hoewel ik dit inmiddels al heel vaak zelf ondervonden heb, blijf ik het geheugensteuntje toch erg fijn vinden.

Gemiddeld hebben we zo’n 60.000 gedachten per dag. Die variëren van allerlei praktische planningen en toekomstscenario’s, tot oordelen en verlangens.

Zestigduizend!

Als je eenmaal (weer) beseft hoe belangrijk deze gedachten zijn voor jouw toekomst, dan kun je er ook bewust voor kiezen waar jij aan gaat denken.

Want jouw gedachten fungeren echt als een magneet.

Ben jij een magneet boordevol liefdevolle energie? Dan zul jij ook veel liefde ervaren en terugkrijgen. Ben je een magneet vol dankbaarheid en zie je overal momenten waar jij dankbaar voor bent? Dan geeft het universum jou als cadeau nóg meer momenten om dankbaar voor te zijn.

Maar andersom geldt deze regel ook.

Ben je alleen maar gefocust op dingen die níet goed gaan? Dan zul jij ook meer van hetzelfde ervaren…

Stuur je gedachten dus gericht naar de dingen die jij wél wilt in jouw leven. Want bedenk:

Je gedachten creëren jouw toekomst.

Dus waar denk jij aan vandaag?!

Fijne maandag!

8 gedachten over “Creëer je eigen toekomst met jouw gedachten

 1. Jaaa… Helemaal waar. Bedankt voor je geheugensteuntje… Net nu ik wat rot nieuws heb gehad kan ik dit bericht wel goed gebruiken 🙂
  Even de focus verleggen. Komt goed!!

  • Graag gedaan!
   Ja, en werkt helemaal als je net minder leuk nieuws hebt gehad. We hebben vaak de neiging om dan zo’n kokervisie te krijgen hè? Alsof dat het enige is dat nog bestaat in ons leven. Zo zonde om dan alle mooie dingen over het hoofd te zien…
   Door de focus te verleggen, krijg je het juiste perspectief vaak weer terug.
   Succes ermee! Liefs,

 2. Wat je schrijft is zo waar! Ik beoefen nu ruim twee jaar dankbaarheid, elke dag een lijstje, en mijn horizon is zo verbreed. Ik zie de schoonheid van dingen in en neem weinig voor vanzelfsprekend aan. Ik heb aan den lijve ondervonden dat er daardoor veel meer om dankbaar voor te zijn op mijn pad komt. Dank voor dit fijne artikel!

  • Wat goed dat je dat al doet! Ja, ik vind het zelf ook heel erg mooi hoe verrijkend dit is voor mijn leven.

   Ik hoorde laatst trouwens dat het nóg beter werkt, als je heel specifiek opschrijft waar je dankbaar voor bent. Dus met lekker veel details.

   Dus niet alleen: “Ik ben dankbaar voor het lekkere eten vandaag.” Maar: “Ik ben dankbaar voor het heerlijke beschuitje met aardbeien dat ik opat in de tuin, waar de zon scheen, terwijl mijn kat lekker in het gras lag te spinnen.”
   Als ik dat doe, met veel details, verschijnt er vaak direct een glimlach op mijn gezicht. Erg leuk!

 3. Heel mooi dit. Ik moest hier overigens een jaar geleden nog niets van weten. Logisch. Ik zat toen in een diepe depressie en dit voelde alsof ik de depressie over mezelf afgeroepen had. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, maar dat kan ik toen nog niet zien. Vanochtend werd ik wakker met vreselijk veel pijn. Ik reageerde het meteen op mezelf af. Je had ook niet dit en je had ook niet dat. Ho stop! Ik zette de knop om: Oké, je hebt pijn. Je kan niet veel vandaag, maar wat kan je wel? Wat kan je doen en waar kan je van genieten? En vervolgens stroomde toch weer dat hele kleine beetje dankbaarheid wat ik nodig had naar binnen. Want precies wat jij zegt: “Ben je een magneet vol dankbaarheid en zie je overal momenten waar jij dankbaar voor bent? Dan geeft het universum jou als cadeau nóg meer momenten om dankbaar voor te zijn.” Eén dankbaar moment leidt tot twee dankbare momenten en zo zet het zich voort.

  Ik ga eens op zoek naar wat meer over Louise Hay. Ik heb laatst de Super Soul Sunday met Elizabeth Lesser gezien. Ook zo ontzettend mooi.

  • Hey Marion, Dankjewel voor je open reactie!
   Ja, vaak moet je echt klaar zijn voor zo’n nieuwe zienswijze. Een nieuwe manier van leven eigenlijk. Je bent dan geen slachtoffer meer, maar je gaat echt controle nemen over je eigen leven.
   Wat ontzettend goed dat je de knop ook om hebt kunnen zetten op zo’n dag dat je wakker wordt met veel pijn.

   Louise Hay is inderdaad een aanrader! Ze werkt veel met affirmaties. Dat je bijvoorbeeld de dag begint door tegen jezelf te zeggen: “Ik voel me gezond, krachtig en energiek.” In het begin voelt het misschien wat ‘nep’. Maar uiteindelijk gaan de cellen in je lichaam hier toch op reageren… Ik vind het in ieder geval fijn om te doen! Meestal verzin ik allemaal eigen affirmaties en schrijf ik die op :).

 4. Louise Hay, één van mijn favorieten! Ik heb 2 boeken van haar en cassettebandjes, maar een dvd nog niet. Ga ik meteen achteraan! Lieke, ik heb nog een tip voor je, ken je Shakti Gawain misschien ook? Zij heeft o.a. een boek hierover geschreven, ‘Leven in het licht’. Geweldig boek! Daar lees ik vaak in, naast 2 boekjes van haar hand waar dagelijkse gedachten en affirmaties in staan. ‘Bespiegelingen in het licht’ en ‘Ontwaken’. Zo fijn als je ontdekt dat jij de regisseur van je eigen leven bent! (met jij bedoel ik ik, hahaha) Groetjes, Tanja

  • Volgens mij ken ik die boeken nog niet nee, ik ga eens kijken in de bieb of ze die hebben. Thnx voor de tip!

   Ja, inderdaad: ‘de regisseur van je eigen leven’, dat klinkt mooi. En klopt helemaal.
   Je hebt zoveel in eigen hand. En de dingen die je niet in eigen handen hebt, daarvan kun je weer zelf bepalen hoe je ermee omgaat.

   Ik ben momenteel trouwens ook helemaal into Doreen Virtue. Zij kwam ook voor op de DVD van Louise Hay.
   Doreen is een engelen-therapeut. Op haar Instagram-account plaatst ze iedere dag een engelenkaart met de boodschap van de dag. Heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × vier =