Burn out herstel – duurt dat echt 2 jaar?

burn out herstel

Hoelang duurt het herstellen van een burn-out? Sommige mensen zijn er zeker twee jaar zoet mee. Pas daarna hebben ze weer het gevoel dat ze op hun oude niveau zijn. Maar moet het herstel van een burn-out ook echt twee jaar duren?

Het goede nieuws is: nee het kan sneller.

Absoluut.

Maar het is wel belangrijk dat je daarbij de juiste ondersteuning krijgt. Lees verder voor mijn vijf beste tips. 

Bij mij heeft het herstellen van mijn burn-out wél twee jaar geduurd. Dat was omdat ik niet de juiste hulp kreeg. Ik bleef in cirkeltjes ronddraaien.

Soms had ik weer een beetje energie. Maar vervolgens kreeg ik ook weer een flinke terugval.

Terugvallen horen er altijd wel een beetje bij. Daar heb ik hier meer over geschreven. Maar des te sneller jij jouw eigen patronen herkent, des te sneller kun je óók beter voor jezelf gaan zorgen.

Hoe zorg je ervoor dat je sneller herstelt van jouw burn-out?

* Kijk of je in ieder geval zes weken lang alles los kan laten, wat betreft werk of andere verplichtingen. Die tijd heeft jouw lijf nodig voor volledige rust. Daarna kun je langzaam gaan beginnen met het herstelproces.

* Probeer je bewust te worden van jouw energielekken en van de activiteiten waar je juist energie van krijgt. Hoe zit het met die balans?

* Ga elke dag even naar buiten. Maak daarbij bewust contact met de natuur om je heen – ook als je in de stad woont kan dat. Ga naar een park, luister naar de vogels. Loop met je blote voeten in het gras. Of laat de zon op je gezicht schijnen.

* Schrijf over je emoties en gevoelens. Op deze manier blijven de emoties niet opgekropt, maar je geeft ze de ruimte. Gebruik hiervoor de spelregels van het free writing:  let niet op spelling of grammatica en blijf gewoon lekker doorschrijven, álles wat er in je hoofd opkomt. Je kunt de vellen papier daarna altijd nog verscheuren of verbranden als je bang bent dat iemand ze leest. Meer over free writing leg ik uit in deze gratis videotraining ‘Leven vanuit je Hart’. 

* En, zoals ik al scheef, zorg dat je de juiste ondersteuning krijgt. Dat kan een ademcoach zijn, een haptonoom, een wandelcoach of een psychosomatisch fysiotherapeut. Ik ben zelf een groot voorstander van lichaamsgerichte therapeuten. Zo leer je beter vóelen wat er in jouw lijf gebeurt. Want vaak blijven we toch rondmalen in ons hoofd. Naast deze coachingsessies, is het belangrijk dat jij ook het heft in eigen handen neemt. Dat kan door mee te doen met de training Balance & Energy. Mensen met burn-out krijgen door deze training hun energie en levenskracht weer terug. En de training wordt aangeraden door huisartsen en therapeuten.

Met deze tips in handen zorg jij ervoor dat het herstel van jouw burn-out geen twee jaar hoeft te duren!

Nog vragen? Laat het hieronder aan me weten, in de reacties. En voor meer informatie over het herstellen van een burn-out kun je hier kijken. 

 

Gratis videoserie Krachtig uit je burn-out

Schrijf je ook in voor de gratis videoserie Krachtig uit je burn-out. in deze 3 video’s geef ik nog meer tips om meer energie te krijgen. Ook deel ik wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens een burn-out. Hierdoor blijven veel mensen onnodig lang rondlopen met hun burn-out klachten. Je ontvangt het eerste deel direct in je inbox. (Verschijnt er niks? Check dan ook even je spambox).

GRATIS VIDEOTRAINING- Krachtig uit je Burn-Out
dit veld niet invullen s.v.p.

 

 

Ik ben Lieke Meertens en het is mijn missie dat jij recht vanuit jouw hart gaat leven. Ik begeleid je met blogs, video’s en online trainingen. Wil je de diepte in en ook voluit leven vanuit jouw hart? Kijk eens bij de trainingen en workshops die ik aanbied. Speciaal voor mensen die willen herstellen van hun burn-out ontwikkelde ik Balance & Energy.

 

 

 

 

(Tags: burn out behandelen, burn out herstel, herstel burnout, burnout coaching, burnout therapie, coaching burnout, coach burnout, therapie burnout, burnout training, behandeling burnout,behandeling burn out, burn out behandeling, burn out behandelen, stress burnout, burnout klachten, burn out klachten, klachten burn out, wat te doen bij burnout,hulp bij burnout, behandeling burnout).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − 5 =