Vraag je beschermengel om hulp

inspirerende quotes, teksten, engelen

MINDFUL MONDAY – Liefst kijk ik zo min mogelijk televisie. Al die harde geluiden, het geweld, drama en oorlog… het maakt me alleen maar onrustig. En die onrust zal ik vervolgens ook weer uitstralen op anderen… Liever lees ik ‘s avonds dan wat stukjes in een spiritueel boek. Vaak lees ik dus vanalles door elkaar! Deze week las ik een boek over engelen, geschreven door bestseller-schrijfster Lorna Byrne.

Voor vandaag een  stukje uit het boek ‘Een boodschap van Hoop’ dat mij raakte:

Lorna: “Het grootste deel van ons leven bestaat uit alle kleine dingen – het gewone en het alledaagse. Als we die dingen negeren of afdoen als banaal en onbelangrijk, lopen we het leven mis. Dan lopen we de dingen mis die echt belangrijk zijn. Of we het ons nu realiseren of niet, de grote dingen zijn samengesteld uit heel veel kleine dingen.”

Eerder in het boek  legde Lorna al uit dat ze een hekel heeft aan de vraag: Wat is mijn bestemming? Dan lijkt het namelijk alsof het leven draait om een paar grote opdrachten of doelen. De bestemming van iedereen is juist om ten volle te leven.

“Dat betekent dat je elke minuut van de dag ten volle leeft en je bewust probeert te zijn van elk moment en zo mogelijk van al die momenten te genieten. Je leven is vandaag. Het is niet gisteren of morgen. Het is nu. Het is op dit moment.”

Lorna’s advies? “Vraag je beschermengel om je te helpen meer van de alledaagse dingen te genieten – de gewone dingen van het leven. Probeer de schoonheid van de dingen om je heen te zien en ervan te genieten.”

“Door het mooie om je heen te zien ga je het leven meer appreciëren en de schoonheid in jezelf meer herkennen. Het waarderen van de schoonheid helpt je om het langzamer aan te gaan doen – en hoe meer schoonheid je opmerkt, hoe meer schoonheid je ziet.”

Fijne maandag!

Ps. Lorna Byrne schreef o.a. de bestseller Engelen in mijn haar 

 (Bron foto: Steve Wall Tags: boodschap engelen) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.