Bliss volgens trendwatcher Lidewij

Bliss, betekenis, leven vanuit je hart, gelukkig, mindful, bewust, tips

Een vriendin had een mooie NRC-bijlage voor me bewaard van twee weken geleden. De zeer succesvolle trendwatcher Lidewij Edelkoort voorspelt daarin dat de economische markt niet meer gaat aantrekken. De groei komt niet meer terug en de resources raken uitgeput. Daarom moet het echt anders. Het nieuwe thema volgens Lidewij? Bliss. Oftewel gelukzaligheid. Altijd interessant om te lezen wat anderen te vertellen hebben over Bliss en hoe je dit gelukzalige gevoel kunt ervaren. 

Bliss is blijdschap vinden in het alledaagse, legt Lidewij uit in het interview. “Een mooie lichtinval. De schoonheid van de huid van een kind. De geur van pasgebakken brood, van versgemaaid gras. De ervaring van een weekend wandelen op de hei en de wind voelen.” De kleur die daarbij hoort volgens haar is wit- de metafoor van meer stilte, meer eenvoud.

Bliss is ook count your blessings, legt ze uit. Eigenlijk hebben we het in Nederland beter dan ooit tevoren. Maar door de media kunnen we dat maar moeilijk geloven. “We zien duizend keer dezelfde moord en daardoor denken we dat er zeer veel gemoord wordt.”

Zelf heeft de trendwatcher altijd een groot vermogen tot geluk gehad. “Als ik iets maak of voor elkaar krijg, kan er een golf van geluk door me heenslaan. Dan denk ik: wat is het toch fijn om te leven.”

Kijken naar de natuur kan ook grote geluksmomenten teweeg brengen. Vorig jaar was Lidewij te gast in zomergasten en liet daarbij een aandoenlijk filmpje zien over prieelvogels.

De mannetjesvogels doen hun uiterste best om nesten zo mooi mogelijk te versieren om vrouwtjes te lokken. De mooiste bloemen, bladeren, takjes en bessen worden bij elkaar gezocht. Niet alleen mensen maken dus kunst. Ook dieren doen het!

Zeker even kijken als je 4 minuten tijd hebt. Daar word je toch gelijk vrolijk van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen − zes =