Bliss-tip: zie jij een uniek moment?

meditaties oefeningen De hele dag zit ik al een beetje te bedenken wat de Bliss-tip voor deze week gaat worden. Niet omdat ik geen idee heb… die zijn er juist teveel. (Maar da’s weer een ander onderwerp waar ik al eens over schreef – keuzestress!) Totdat ik net in de tuin m’n Indiase curry zat te eten en ineens heel blij werd. Ja natuurlijk, dacht ik. De reden dat ik nu zo blij ben, dat is ook gelijk de tip van de week! 

Terwijl ik zo zat te eten, kon ik ineens heel duidelijk ervaren dat ik in een uniek moment leefde. Mijn poes Daantje lag vredig naast me te slapen in de tuinstoel. Ik zat een heerlijke curry te eten met verse broccoli. De kerkklokken lieten zich horen op de achtergrond.

‘Dit moment komt nooit meer terug,’ besefte ik. De manier waarop ik nu zit, het eten dat ik nu kan eten, de cellen in mijn lichaam nu… Natuurlijk zal ik nog wel vaker in de tuin eten. Maar dit precieze moment… dat zal nooit meer terugkomen.

Het maakte me in eerste instantie even een beetje verdrietig. Ik vond het moment ineens zo mooi, dat ik het vast wilde houden. Nog een keer mee wil maken. Morgen misschien? Maar al snel besefte ik dat dit precies is wat je niet met het leven kan doen. Deze momenten zijn er juist om vol te ervaren, te omarmen en om je vervolgens weer mee te laten stromen naar het volgende moment. Op die manier wordt het leven een groots avontuur. Want welke volgende momenten zullen er nog meer allemaal op me wachten?! Best spannend vond ik het ineens.

Dat is dus mijn Bliss-tip van de week. Probeer het unieke te zien in ieder moment dat je meemaakt. Dit moment, dat jij hier zit, loopt, staat, zal namelijk nooit meer terugkomen.

Wat ik trouwens de laatste tijd vaker doe, is de aardbol van bovenaf zien. Als ik dat doe, kan ik helemaal beseffen hoe uniek het hele leven is, inclusief dit exacte moment.

Op zo’n moment voel ik ook dat de bedoeling van die grote bol niet is dat ik meegezogen word door geld binnen te slepen, of door te piekeren over zaken waar ik toch niks aan kan doen…. Nee, de bedoeling is dat ik werkelijk mijn ogen open kan houden, de schoonheid kan zien, de magie van het leven kan voelen en ieder moment daarvan vol kan omarmen.

2 gedachten over “Bliss-tip: zie jij een uniek moment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × vijf =