Bliss-tip: laat het los

verwachtingen loslaten deepak chopra meditatie Een verlate Bliss-tip deze maandag en dat heeft direct alles te maken met de tip zelf. Soms moet je dingen die je jezelf hebt opgelegd namelijk gewoon even loslaten… Zo was ik vastberaden om vanavond door te werken. Ik wilde nog wat blogs afmaken, een nieuwe 3-minuten-meditatie maken, mijn huis verder schoonmaken, en als het kon nog een beetje in de tuin werken. Totdat ik een sms kreeg. 

Een vriendin, die vroeg of ik kwam eten.

Ik kon wel afzeggen, maar het zou al de derde persoon zijn waar ik vandaag ‘nee’ tegen zou zeggen.

Vanochtend had ik ook al wijselijk twee spontane koffiedates afgeslagen, omdat ik door wilde werken.

En nu had ik de hele dag goed gewerkt. Moest ik dan per se ook nog de avond opvullen met mijn opgelegde verwachtingen?

‘Ja’, vond ik eerst. Ik had immers het hele weekend ook al alleen maar relaxte dingen gedaan (waaronder: ordinaire zandtaferelen bouwen op het strand in Scheveningen. Ja heus, dat is mogelijk).

Dus sms’te ik dat ik niet kon. Maar terwijl ik het deed, merkte ik dat ik er knap chagrijnig van werd.

Nog geen kwartier later kreeg mijn vriendin dan ook de volgende sms van mij.

“Ik heb me bedacht! Ik wil toch!”

En zo zat ik krap een uurtje later heerlijk op haar dakterras, met een flink bord pasta voor mijn neus.

Fieuwwww, wat was dat fijn. Dit was mijn beloning voor de hele dag hard werken.

Misschien had het allemaal te maken met de Deepak Chopra-meditatie die ik net had gedaan, waarin hij tipt:

Wat is het meest liefdevolle dat jij op dit moment kunt doen voor jezelf? 

Het grote voordeel was dat ik met deze liefdevolle actie voor mezelf direct mijn blog met Bliss-tip te pakken had: Laat Het Los!

Wat moet jij allemaal van jezelf? Moet dat wel echt? Kun je het ook flexibeler bekijken? Is er nog genoeg ruimte voor spontaniteit in je leven? Durf jij jezelf te belonen zodra je een dag goed en gedisciplineerd gewerkt hebt? Kortom: durf jij je eigen verwachtingen los te laten?

Je zult zien dat je jouw leven op deze manier een stuk lichter & luchtiger maakt.

En dat werk? Dat gaat daarna een stuk soepeler….

6 gedachten over “Bliss-tip: laat het los

      • Als men het leert en je durft het te doen, dan kan je pad open komen te liggen voor nieuwe dingen.

        @Dushi: Het is al heel wat dat je man een steun aan je heeft. En dat jij zelf door bepaalde tips jouw weg toch niet kwijtraakt. Dat is ook onbewust loslaten.

  1. Beste Lieke, ik lees al maanden je tips. Hopelijk gaan ze ook nog eens werken voor mijn, al jaren depressieve man, die hier helemaal niets van wil weten en die het mij heel zwaar maakt. Maar ik ben erg blij met je tips en vind er troost in.

    • Lieve Dushi. Wat naar voor je! Je kunt iemand helaas niet dwingen nee… Ik ben in ieder geval blij te horen dat jij er troost in vindt. Hopelijk komen jullie er samen uit. Veel sterkte, Liefs Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − een =