Bliss-tip: ademhalen met een balletje

ademhalings oefening ademhalen gezond ballatje lijntje middel tegen stress middelen mediteren tips praktische gratis meditatietechnieken Bewust zijn van je ademhaling is dé manier om even naar binnen te keren. Al doe je het vijf minuten. Zoals de Dalai Lama ook zegt in zijn boeken: ‘Beter kort en van hoge kwaliteit, dan lang maar minder goed gefocust.’ Ik heb een filmpje gevonden waarbij je in precies 5 minuten tijd heel krachtig kunt focussen op jouw ademhaling. Goed om even in de lunchpauze te doen, of straks voor het slapengaan. Het heeft te maken met een lijntje en een balletje… 

Een goede ademhaling is heel belangrijk om lichamelijk én emotioneel fit en energiek te blijven. Je merkt het als je stress hebt: je gaat snel en oppervlakkig ademhalen. Uiteindelijk kun je hier nog meer stress van krijgen, of zelfs hartkloppingen of hyperventilatie.

De visuele ademhalingsoefening uit dit filmpje leert je om 6 keer per minuut adem te halen. Meer ademhalingen heb je eigenlijk niet nodig, als jij gewoon achter je bureau zit, of wilt gaan slapen. Het kan zijn dat het in het begin te heftig is voor je, stop dan gewoon na drie minuten en probeer het de volgende dag nog een keer.

Het is heel simpel:

Adem in als het balletje naar boven gaat en adem uit als het balletje weer naar beneden gaat. Komt ie:

 

Ik vind het zelf fijn om een affirmatie in mijn hoofd te nemen bij het ademen. Ik zit dan het liefst op mijn stoel, met mijn voeten stevig op de grond. Bij de inademing denk ik: ik adem liefde en energie in. En bij de uitademing: ik adem spanningen en onrust uit. Bij een goede concentratie kan ik deze frisse energie echt door mijn benen voelen stromen. En bij de uitademing voel ik ook mijn schouders lichter worden. Je kunt hier jouw persoonlijke affirmatie bij bedenken natuurlijk – wat heb jij nodig vandaag?

(En oja: heb je het echt véél te druk om deze oefening uit te proberen? … Dan is de kans groot dat je hem juist heel hard nodig hebt. Wat is nou belangrijker dan goed blijven ademhalen? … Dit is immers het proces dat jou in leven houdt).

Succes!

Liefs Lieke

5 gedachten over “Bliss-tip: ademhalen met een balletje

  1. Het filmpje kende ik al. En vond het zelf ook eens leuk het ooit gedaan te hebben.
    Maar zoals je op het laatste schrijft: een goede ademhaling is ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 4 =