Verslaafd aan nieuwe plannen en ideeën

Balans tussen ziel, lichaam & geest

Ooit bedacht ik een televisieformat. Daarna werkte ik halfslachtig een idee uit voor ‘verlichtingszondagen’ met vriendinnen en overal slingeren half afgemaakte gedichten rond. Tel daar nog honderden artikel-ideeën bij op en je hebt een zee aan Eureka-momenten en onafgemaakte klussen. Mijn geestelijke ideeënmachine maakt me zo hyper, dat hij inmiddels verslavend is geworden. Ik vind het geweldig om constant nieuwe plannen en ideeën te bedenken en te filosoferen. Zo vergeet ik bijna om de laatste noodzakelijke stap te nemen. 

Doen! Afmaken! Oftewel: bloed, zweet en tranen. Eigenlijk blijf ik op deze momenten te lang in mijn ziel en geest ronddwalen, terwijl er ook ruimte moet komen om te aarden, om tastbare resultaten voort te brengen. Dan heb je de perfecte balans tussen geest, lichaam en ziel gecreëerd. De heilige drie-eenheid. Woorden, daden en gedachten komen op één lijn, waardoor je helemaal in harmonie bent met de stroom van het leven.

Heb ik nu gewoon last van doodordinaire keuzestress, luiheid, of uitstelgedrag? Wellicht. Ik vind het iets fijner klinken om te zeggen dat ik een tikje te bezield ben.

Maar al die begeisterung kan de verkeerde kant uitslaan. Als ik te lang rond blijf dolen in m’n geest, word ik binnen de kortste keren geteisterd door het kleine kritische stemmetje dat daar rondspookt: “Je kunt het niet.” “Wat een stom idee”. “Waardeloos.” Voor ik het goed en wel in de gaten heb, heeft dit duiveltje de overhand genomen en ben ik te verlamd om mijn klussen tot een goed einde te volbrengen, of om überhaupt in actie te komen. (Is dit stemmetje eigenlijk de oorzaak van uitstelgedrag, of een vervelend gevolg ervan?)

En dan bedenk ik dus maar weer het zoveelste nieuwe idee.

Plan van de maand: meer uit mijn geest komen en meer in mijn lichaam. Aarden. Iedere ochtend begin ik met een halfuur yoga en eindig ik met vrij dansen. Zo zal de energie weer doorstromen naar mijn lichaam, het centrum van de aardse resultaten, waardoor ik niet meer eindeloos rond blijf zweven in ziel en geest.

Mijn duiveltje zal het onderspit delven en plaatsmaken voor tastbare resultaten.

2 gedachten over “Verslaafd aan nieuwe plannen en ideeën

  1. Hoe herkenbaar! Precies mijn verhaal. Heel irritant ook want het lukt me nog steeds niet tot concrete stappen te komen (grrr). Wie weet moet ik ook eens met Yoga starten, als dat je tenminste heeft geholpen??

    • Ja, haha. Irritant he? Yoga helpt zeker om weer rust te nemen ja! En wat ik mezelf nu de hele tijd voorhoud: kleine stapjes, niet alles tegelijk willen doen en prioriteiten stellen :). Maar het blijft een wiebelige weegschaal hoor. Succes! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf − 11 =