Zo blijf jij in jouw eigen kracht staan

Afbeelding 1

Hoeveel lieve mensen jij ook om je heen hebt, er is er maar één die weet wat het beste is voor jou. Er is er maar één die jouw grenzen kan bepalen. Er is er maar één die de controle mag nemen over jouw leven. 

En dat ben jij zelf.

We laten ons leven zo vaak bepalen door de buitenwereld. Deadlines die anderen ons opleggen. Verwachtingen die anderen van ons hebben.

Soms is het totaal niet erg om daarin mee te gaan.

Ik vond het als journalist vaak wel lekker om deadlines te hebben. Het zet je namelijk ook aan tot gezonde actie.

Maar mijn werkgever kon het niet ruiken als de deadlines mij teveel werden. Als mijn grenzen overschreden werden.

Dat moest ik echt zelf doen.

En dat heb ik met veel vallen en opstaan geleerd.

Ook in jouw sociale leven heb je te maken met allerlei verwachtingen. En dan blijft aan jou de vraag: ga jij mee in alle wensen van anderen? Of durf je naar jouw hart te luisteren en durf je ook nee te zeggen op momenten dat dit beter is voor jou? 

In de ochtend maak ik altijd mijn affirmatie van de dag. Je kunt dit ook een intentie van de dag noemen. Het maken van zo’n intentie helpt als jij in jouw eigen kracht wilt blijven staan. 

Ik bedenk hoe ik me wil voelen en schrijf dat op in mijn dagboek.

Affirmaties voorbeelden

Zoals deze twee:

affirmaties voorbeelden, positieve affirmaties, affirmatie zelfvertrouwen

affirmaties voorbeelden, positieve affirmaties, affirmatie zelfvertrouwen

Soms mediteer ik nog enkele minuten op die zin. Daarna laat ik het weer helemaal los.

Toch blijft de intentie ergens rondhangen in mijn onderbewustzijn. Als ik ‘s avonds naar bed ga en de affirmatie nog eens bekijk, denk ik: ‘Oh, inderdaad! Ik voelde me vandaag krachtig en ondernemend. Of speels en relaxed.’

Zo werkt dat met intenties. Op onbewust niveau werken ze heel krachtig door.

Mijn affirmatie van vandaag:

affirmaties voorbeelden, positieve affirmaties, affirmatie zelfvertrouwen

Als je spanningen hebt, adem dan eens diep in en uit en houd deze zin in gedachten. Er is genoeg ademruimte.

Jij bepaalt waar jij jouw tijd aan wilt besteden.

Niemand anders.

Jij bepaalt.

Fijne maandag!

Afbeelding 1Ps. Ik deel mijn affirmaties regelmatig op Instagram (@liekemeertens). Ook deel ik daar mijn geluksmomenten. Zoals de lekkere wandeling die ik afgelopen week door Utrecht maakte en deze prachtige magnolia tegenkwam. Zo mooi hoe al die bloesems nu in bloei staan!

 

 

 

 

Wil je meer inspiratie om vanuit je hart te leven vol zelfvertrouwen? Volg dan mijn 3-delige gratis videotraining ‘Leven vanuit je hart’. 

 

 

 

 

Een gedachte over “Zo blijf jij in jouw eigen kracht staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + twintig =