A lazy Sunday Morning (Soul-Moment)

Terwijl de zon naar binnen schijnt in de slaapkamer, heb ik me op bed genesteld met een kop thee, dikke sokken, een white jasmine geurkaars en mijn schrijfblok.

Xavier Rudd laat me op de achtergrond weten dat everything is gonna be allright.

Ik pak de Flow erbij die deze maand een mini-schrijfcursus bevat. Het is een nieuwe manier om in je dagboek te schrijven. Dat wil ik wel eens uitproberen! Ik moet zeggen dat ik de uitleg nogal lastig vind, maar 1 ding spreekt me aan en breng ik in de praktijk.

Die oefening gaat zo: je schrijft alles op wat je denkt. En zodra er een bepaald woord je aandacht vangt, dan stel je jezelf de vraag: wat bedoel ik met…? Dus als je bijvoorbeeld opschrijft: hij heeft teveel verwachtingen van me, dan kun je jezelf afvragen: Wat bedoel ik met verwachtingen?

Ik begin met schrijven en let goed op woorden die mijn aandacht trekken.

Zodra ik de vraag op papier zet: ‘Wat bedoel ik met…?’ beginnen mijn gedachten te vertragen. Ik haal weer wat dieper adem en mijn gedachten krijgen ruimte om een laag dieper te gaan.

Wat bedoel ik met bewegingsruimte, wat bedoel ik met verwachtingen, wat bedoel ik met ziekte, wat bedoel ik met terugtrekken, wat bedoel ik met bewegen? En wat bedoel ik met onbeschaamd?

Deze vragen komen allemaal voorbij in mijn zondagse schrijfsessie. En zo krijgt mijn verhaal een diepere laag. Ik krijg mijn gedachtes en gevoelens helderder. Ik laat er een groot licht op schijnen.

Woord voor woord begrijp ik mezelf beter.

En dat is pure voeding voor de ziel.


Elke dag neem ik een Soul-Moment. Een moment om mijn ziel te voeden. Op mijn blog zal ik mijn ontdekkingen en momenten regelmatig delen met jullie. 

5 gedachten over “A lazy Sunday Morning (Soul-Moment)

 1. Lieve Lieke, wat ben je een bewonderingswaardig mens!
  Je blog heeft mij, tijdens mijn burn-out en het diepe dal wat daarna volgde, altijd enorm veel steun, inspiratie en rust gegeven.
  Nu, 3 jaar verder, heb ik weer meer energie en flexibiliteit. Mijn leven is op alle vlakken veranderd. Ik volg een ander pad en luister goed naar waar ik blij van wordt.
  De laatste tijd miste ik je stukjes en vroeg mij steeds af hoe het met je zou zijn. Heel naar om te horen dat het nog niet echt goed met je gaat.
  Graag zou ik iets voor je willen betekenen, maar weet dat dit berichtje waarschijnlijk een glimlach op je gezicht tovert en dat dit een klein momentje van zon zal zijn.
  Lieve Lieke ……het ga je goed xxxx

  Groetjes Monica

 2. Lieve Lieke,
  Ik heb je verhaal met aandacht en begrip gelezen en bewonder je, want ondanks dat je velen helpt voor velen een troost bent, had je nu steun en hulp voor jezelf nodig.
  En het is je gelukt, beetje bij beetje weer op te knappen ook al heb je nog een lange weg te gaan, vandaar dat ik je veel sterkte en kracht wens met toch een extra gebedje in deze vasten tijd van mij en moge het je goed gaan, veel liefs van Zr Anne-Petra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 + twintig =