De 9 stappen om spontaan te genezen

‘Hoe kan het dat je je nu zoveel beter voelt?,’ vroeg een vriendin laatst. ‘Komt dat door de medicijnen?’ Een hele goede vraag. Hoe genees je van een ziekte? Vaak is het een combinatie van factoren waardoor jouw lichaam de kans krijgt om te genezen.

Terwijl ik de laatste maanden zo goed mogelijk naar mijn intuïtie luisterde, probeerde ik diverse dingen uit om beter te worden. Natuurlijk naar het ziekenhuis gaan en naar mijn orthomoleculair arts. (En braaf alle pilletjes en drankjes innemen).

En daarnaast veel rust nemen. Het verwerken van emoties. Een streng dieet. Maar ook het dieper nadenken over de waarde die ik schenk aan mijn leven.

Waarom wil ik graag verder leven? Wat is belangrijk voor mij?

En ook: wat is de sweetness of my life? Daarmee bedoel ik de dingen die ik doe puur om te genieten. Zonder doel. Zonder uitkomst. Zonder verwachtingen.

Toelaten van innerlijke wijsheid

De laatste week waarin ik me echt ziek voelde, had ik ineens twee ingevingen vroeg in de ochtend. De een ging over een medicijn dat bij de drogist verkrijgbaar was. De ander ging over een bepaald soort kruidenthee.

Mijn innerlijke wijsheid kwam als een speer naar boven…

En het voelde goed.

Ik kocht het medicijn en de kruidenthee. En met die stap nam ik de volledige controle terug over mijn eigen genezing.

In diezelfde week kreeg ik ook weer heel veel kracht terug in mijn lijf.

De spirituele kant van genezing

Vorige week kwam ik plots een artikel tegen met daarin de 9 stappen die cruciaal zijn om (spontaan) te herstellen van een ziekte.

En wow, dit zijn ook de 9 stappen die ik zelf heb doorlopen in de afgelopen maanden.

Stappen die ze je niet vertellen in het ziekenhuis.

Want hoewel artsen inmiddels veel kunnen – gelukkig! – worden in de westerse medische wereld ook heel veel aspecten van genezing genegeerd.

Alles wordt rationeel bekeken. Intuïtie komt nauwelijks aan bod. Om over de spirituele kanten van genezing maar helemaal niet te spreken.

Terwijl dat juist zó belangrijk is!

We zijn geen machines. Onze ziel, onze emoties, onze verlangens spelen allemaal een hele grote rol.

 

De 9 stappen om te genezen zijn afkomstig uit het boek ‘Radicale Remissie.’ Arts en psychotherapeut Kelly Turner heeft voor dit boek kankerpatiënten onderzocht die spontaan waren genezen. Dus zonder de reguliere behandeling.

Bij het onderzoeken van die mensen, kwam ze 9 dingen tegen die deze patiënten  structureel in hun leven hadden veranderd.

De 9 stappen om te herstellen van ziekte

1. Ze hebben radicaal hun dieet veranderd.

2. Ze namen eigen verantwoordelijkheid over hun genezing.

3. Ze volgden hun intuïtie.

4. Ze versterkten hun immuunsysteem door het innemen van kruiden en voedingssupplementen.

5. Ze begonnen met het loslaten van onderdrukte emoties.

6. Ze zorgden voor meer positieve emoties.

7. Ze omarmden sociale steun.

8. Ze hielden zich meer bezig met spiritualiteit.

9. Ze hadden een belangrijke reden om voor te leven.

(Afkomstig uit dit artikel van de site Vrouw & Passie)

 

Voor mij komt daar nog bij dat ik graag onderzoek waaróm iets op mijn pad is gekomen. Maar dat hoort wellicht bij het tweede punt. Verantwoordelijkheid nemen.

Je voelt je dan niet langer een willoos slachtoffer. Maar je weet dat je geleid wordt. En dat niks zonder reden gebeurt.

Daar heb ik een keer deze video over gemaakt.

 

 

En nu hoor ik graag van jou. Is er een bepaalde stap uit het stappenplan waarvan jij denkt: lastig! Of doorloop jij deze stappen regelmatig?

Laat jouw reactie hieronder achter!

Liefs Lieke

 

10 gedachten over “De 9 stappen om spontaan te genezen

 1. Pingback: Ontwikkel jouw intuïtie met deze tips– Be Blissed

  • Die stap vind je lastig, bedoel je? Is het ook hoor!
   Mij helpt het om heel veel White Space in te bouwen in mijn dag. Veel momenten waarop ik helemaal NIETS doe. Zo kan je intuïtie er makkelijker door.
   Ik denk dat ik hier komende donderdag een blog over ga schrijven trouwens – belangrijk onderwerp! :).

 2. Bedankt Lieke, nu ik deze stappen lees, besef ik dat ik deze al een jaar doorloop. Met stap 2 verantwoordelijkheid nemen had ik in eerste instantie veel moeite. Ik wou dat mijn dokter de verantwoordelijkheid nam. Dat deed hij niet. Integendeel.En hij schreef mij verkeerde kuren en medicijnen voor. Gelukkig heb ik naar mijn intuitie geluisterd en ze niet genomen. Enige tijd geleden kwam de oorzaak van mijn klachten aan het licht. Mijn intuitie bleek te kloppen. Hierdoor was ik eindelijk in staat de volledige verantwoordelijkheid voor mijn klachten te nemen. Ik voelde me niet meer machteloos, was niet meer innerlijk in strijd met de dokter. Nu doe ik bewust alles zelf wat ik kan doen, wat nodig is om te genezen. Heb kort geleden mijn dieet eindelijk drastisch kunnen wijzigen. Door het stoppen met roken vorig jaar lukte dat eerder niet. Ook ben ik sinds kort de MIR methode gaan doen. Simpelweg 2 x per dag 9 opdrachten naar binnen spreken. Daar voel ik me heel goef bij. Vooral het besef ik kan en wil en doe het zelf terwijl ik de zinnen spreek maakt me sterk en blij.

  • Dankjewel voor je verhaal Pauline! Dat geeft vast ook weer steun aan anderen die door hetzelfde proces gaan.
   Dat is dan fijn als je deze stappen leest he? Het geeft herkenning.
   En inderdaad, de stap om verantwoordelijkheid te nemen is ook een hele lastige. Vooral omdat je vaak ook niet weet wat je dan moet doen. Supergoed dat je blijft luisteren naar je intuïtie!! Zo belangrijk.

 3. Lieve Lieke , Ik heb mijn vriend helpen ‘overgaan’ t. g.v. ongeneeslijke ziekte . Ik heb diverse keren geprobeerd zijn ‘zienswijze of reacties ‘ aan de dokters uit te leggen . Hij had 2 maal een bijna doodservaring . Het spirituele blijft men – in het ziekenhuis- hardnekkig ontkennen . Hij kreeg de label ‘verward ‘ of ‘niet meer goed meer bij…’ Omwille van die reden stopte men ook met de chemo . Ik ben boos geweest maar nu vind ik deze chirurgen ‘ beklagenswaardig ‘ . Als je alles reduceert tot het vleselijke en that’s it … Hoe herken je dan je ervaringen als mijlpalen op je weg ? Hoe klein ( eng) is dan je belevingswereldje ? Ik wil niet ruilen …

  mijn tweede reactie …

  • Ja, mooi verwoord. Dan wordt je wereldje inderdaad wel erg klein…
   Laten wij in ieder geval ons hart en ziel en alle onverklaarbare gevoelens die daarbij komen kijken, voluit omarmen :).

 4. Ik kon me helemaal vinden in hetgeen je vertelde . Ik heb zelf zoveel ervaring met allerlei dingen gehad en ik ben er meestal rijker ( = sterker ) uitgekomen . Het begrip Silver Linings was totaal nieuw voor me .

 5. Heb je weleens gehoord van de vriendenkring van Bruno Gröning Lieke…?
  Binnen deze wereldwijde organisatie die gaat over “geestelijk genezen” gebeuren de mooiste dingen op het gebied van hulp en genezing…
  Op de volgende site kun je alle informatie vinden:
  http://www.bruno-groening.org
  Zelf ben ik al 19 jaar bij deze Vriendenkring en ook genezen. Elke drie weken vinden bijeenkomsten plaats op 36 plaatsen in Nederland waar je kunt leren op welke manier je je eigen ‘genezer’ kunt zijn door op de juiste manier te handelen en denken.
  Deze organisatie werkt geheel op basis van vrije giften (dus géén contrubutie etc.) en iedereen die mee helpt doet dat geheel onbezoldigd als vrijwilliger.
  Kijk maar eens naar de site, daar staat veel informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 2 =