7 redenen voor de zee (zonder zon)

mindfulness tips, gelukkig leven tips, positief denken, mindful leven tips, leven vanuit je hart tips, inspiratie mind style, spiritueel leven tips, stress tips, burn-out tips  Het blijft me verbazen hoeveel er over het weer geklaagd wordt. Als de zon zich eventjes niet laat zien, is dat voor sommigen al reden om chagrijnig te zijn. Of mensen zijn verslaafd aan het checken van de buienradar. Ik vind het heel mooi wat de Benedictijner monnik David Steindl-Rast zegt in dit filmpje over dankbaarheid: “We denken alleen aan ‘goed’ of ‘slecht’ weer. Maar deze dag –nu- heeft uniek weer, dat nooit meer terugkomt in precies deze vorm. Die formatie van wolken in de lucht zal nooit meer zijn zoals nu. Open je ogen. Kijk.”

Ik was deze week een middag op het strand en ontdekte dat het heel erg fijn is om daar te vertoeven als de zon niet schijnt. Juist nu was het de perfecte plek om helemaal tot rust te komen, om het helende effect van water tot me te nemen. Dit inspireerde mij tot het schrijven van deze blogpost: Zeven redenen waarom je naar het strand zou moeten gaan als de zon niet schijnt: 

1.

Je hebt de beste plek van de hele strandtent! Ik was bij strandtent Buiten, op het Tips mindful leven, mindfulness tips, gelukkig leven tips, positief denken, inspiratie, leven vanuit hart, stress, burn-out, lichter leven, balans, genieten van leven, persoonlijke ontwikkeling  Noorderstrand in Scheveningen. Een fijne, relaxte plek met een lekkere biologische kaart. Het was precies warm genoeg om buiten te zitten. Dus zo zat ik daar, zonder jas, met vol uitzicht op de zee in een heerlijk zithoekje. Een plekje dat bezet zou zijn geweest op een zonnige dag. Er is even een flinke stortbui geweest, maar ik kon gewoon buiten onder het afdakje blijven zitten en dat was eigenlijk juist heel gezellig zo.

2.

Je wordt direct geholpen. Bij zonnig weer is het zo druk dat je al snel een halfuurtje kan wachten voordat je jouw drankje hebt. Maar ik had de ober van de strandtent zowat voor mij alleen. Bovendien heb je niet het gevoel dat je weggestaard wordt door anderen die jouw plekje willen bemachtigen.

3.

Rust! Oef, wat een verschil is het met de zonnige zomerse dagen waarop het strand volloopt met krijsende kinderen, blaffende honden en luidruchtige jongeren. Zo nu en dan liep er alleen een verdwaalde jogger rond, of een ouder echtpaar. In alle rust kon ik mijn boekje lezen, naar de zee staren en naar de meeuwen luisteren.

4.

Deze rust kun je heel goed gebruiken om te mediteren. Laat je ogen dwalen over de weidsheid van de zee, voel de frisse zeewind door je haren strijken, adem eens diep in en uit, of loop lekker met je blote voeten over het zand. Zet al je zintuigen wagenwijd open en wees je volledig bewust van de schoonheid, pracht en kracht van de natuur.

5.

Tips mindful leven, mindfulness tips, gelukkig leven tips, positief denken, inspiratie, leven vanuit hart, stress, burn-out, lichter leven, balans, genieten van leven, persoonlijke ontwikkeling  Je kunt nu ook in alle aandacht genieten van de schatten die de zee te bieden heeft: schelpen. Het is heel rustgevend om langs de vloedlijn te lopen en gewoon te genieten van deze prachtige creaties van de natuur. Van groot tot klein, in allerlei vormen en kleuren, met verschillende strepen. Bedenk bijvoorbeeld dat al deze schelpen ooit huisjes waren van weekdiertjes.

De schelp is meegegroeid met het beestje. De lijnen op de schelp zijn de groeilijnen, net als de jaarringen van een boom.

In graven uit de steentijd zijn allerlei sieraden en hoofdtooien gevonden die gemaakt waren van schelpen en slakkenhuisjes. Ik kwam al

Tips mindful leven, mindfulness tips, gelukkig leven tips, positief denken, inspiratie, leven vanuit hart, stress, burn-out, lichter leven, balans, genieten van leven, persoonlijke ontwikkeling  direct een aantal schelpen tegen waar een perfect gaatje in zat. Bijna alsof ze al gemaakt zijn om uiteindelijk tot sieraad te dienen! (De gaatjes worden in werkelijkheid gemaakt door een vleesetende slak: die boort er een gaatje in en zuigt zijn slachtoffer vervolgens op… iets minder romantisch dus, haha). Maar toch ga ik binnenkort eens kijken hoe ik hier een leuke ketting van kan maken.

6.

Laat je gaan! Waar heb je zin in? Een zandkasteel bouwen? Springen? Huppelen, dansen of zingen? Doe het! Je hebt hier alle ruimte, heel veel frisse lucht om jou te voeden. Ik was een keer op een strand in Vlieland waar ik heel hard heb lopen zingen, er was niemand in de buurt dus ik kon me volledig laten gaan. Zo fijn en bevrijdend!

7.

Ik word zelf altijd heel erg kalm, gewoon door naar water te kijken. Wat dat betreft kan water echt helend werken. Niet zo raar, want wij bestaan zelf natuurlijk ook voor 70% uit water. Water heeft ook een hele mooie symboliek, schrijft Michèle Bevoort in ‘Voel je Sparkle’ (leuk boekje! Binnenkort meer daarover):

“Meegaan met de stroom, toegeven aan de beweging van emoties, de golven die staan voor onze ups and downs evenals eb en vloed. Water staat symbool voor het onderbewuste en weerspiegelt de diepten van het onbekende. De oceaan van mogelijkheden die wij allen werkelijk hebben als we opruimen wat er nog in de weg staat. De zee van potentieel die we allemaal bezitten.”

Laat deze symboliek eens helemaal op je inwerken, als je op het strand bent en voel wat dat met je doet. En wie weet… als jij hier zo ultiem aan ’t genieten bent, dat de zon zich  ook plotseling laat zien.

Een gedachte over “7 redenen voor de zee (zonder zon)

  1. Pingback: 7 redenen voor de zee (zonder zon) | Be Blissed! Inspiratie voor een bewust leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 1 =