5 nummers die pijn verlichten

muziek helpt pijn verlichten, tips chronische pijn omgaan met hoofdpijn rugpijn nekpijn

Muziek heeft een helende werking op ons lichaam. De grote Engelse apotheker Lloydspharmacy geeft zelfs muziekvoorschriften aan patiënten die last hebben van aanhoudende pijn.

Het luisteren naar muziek heeft heel veel positieve bijwerkingen. Zo kan het jouw bloeddruk en hartslag verlagen. Ook kun je door muziek allerlei gevoelens ervaren zoals kracht, vreugde en energie. Muziek geeft je steun en helpt jou om meer te voelen en om bij jouw diepere emoties te komen.

Een ander voordeel van muziek is dat het pijn kan helpen verlichten. Miljoenen mensen in Nederland leven dagelijks met chronische pijn, zoals hoofdpijn, rugpijn, of nekpijn.

Ook in Engeland zijn er ruim 10 miljoen mensen die dagelijks kampen met pijn. De Britse apotheker LloydsPharmacy deed daarop onderzoek naar de pijnverlichtende werking van muziek.

Wat bleek? Heel veel mensen gebruiken muziek om hun pijn te laten verlichten. Popmuziek werkt het beste volgens hun onderzoek. Gevolgd door klassieke muziek en rock en indie. De apotheker doet nu een proef in meerdere filialen waarbij ze muziek voorschrijven aan hun patiënten!

Ze lieten mensen met chronische pijn ook een top-5 maken van nummers die het beste helpen om bij te relaxen.

Dit zijn ze:

1. Bridge over troubled water (Simon and Garfunkel)

2. Angels (Robbie Williams)

3. Albatross (Fleetwood Mac)

4. Candle in the wind (Elton John)

5. Easy (The Commodores)

En jij? Welk nummer zet jij op als jij pijn hebt, of als jij meer kracht wilt voelen?

 

4 gedachten over “5 nummers die pijn verlichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 + 15 =