Een simpele manier om meer te genieten van jouw leven

Volgende maand, op 25 mei, vier ik de vijfde verjaardag van Be Blissed. Vijf jaar alweer! En inmiddels had ik wel behoefte aan een tastbaar bewijs. Iets waarop ik met trots kan terugkijken. Dus ben ik bezig met het maken van een boek voor mezelf. Met daarin de mooiste blogs uit vijf jaar Be Blissed. En het is zo leuk om terug te kijken naar alle stukken die ik heb geschreven in de afgelopen jaren!

In een van mijn eerste blogs, uit 2012, deelde ik bijvoorbeeld een aantal tips om stress te verminderen.

De beste tip?

Bouw iedere dag een persoonlijk geniet-moment in. 

Ik moest lachen toen ik dit teruglas. Want dat is precies wat nu nog steeds mijn belangrijkste boodschap is.

Door dagelijks een geniet-moment in te bouwen, zorg je vanzelf dat je vanuit jouw hart blijft leven.

Je kiest steeds vaker voor jezelf. Je gaat meer van het leven genieten. En je voelt je gelukkiger.

Happy Moments noem ik deze geniet-momenten.

Of Soul-Moments.

In de training Lichter Leven heb ik hier ook aandacht aan besteed en het is mooi om te zien dat het ook voor anderen zo werkt. Een cursist liet weten dat ze nog steeds dagelijks een Happy Moment neemt en dat ze sinds de training meer plezier heeft in haar leven. Leuk!

Een Happy Moment hoeft maar een kwartiertje te duren. Belangrijk is vooral dat je op dat moment doet waar jij zin in hebt. En dat je je zintuigen wagenwijd openzet. Zo ben je echt aanwezig in het moment.

Voor mij helpt het enorm om er een foto van te maken en om er (achteraf) enkele regels bij te schrijven. Dit maakt het voor mij een mooie mindfulness-oefening.

Ik neem mezelf voor: ‘Ja. Nu ben ik aanwezig.’

Makkelijk is het niet altijd. Het nemen van zo’n Happy Moment. 

Want soms weet je even niet waar je blij van wordt.

Of soms heb je iets bedacht, maar lukt het niet. (Door mijn gezondheid kon ik de laatste maanden bijvoorbeeld nauwelijks de deur uit. Dat vergde best wat creativiteit).

Op andere dagen zijn er nog zoveel dingen die je ‘moet doen’, dat je je bijna schuldig voelt als je een geniet-moment neemt.

En soms ben je zo naarstig op zoek naar een Happy Moment, dat je niet ziet dat het geluk pal voor je voeten ligt. 

En ach, zo zijn er nog veel meer zaken waardoor wij onszelf belemmeren om echt aanwezig te zijn in ons leven.

Ons ego sleurt ons maar al te graag mee in verwachtingen, verplichtingen, drama.

Terwijl onze ziel ons graag meeneemt naar een andere wereld. Een wereld van verlichting, verlangens, dromen en bezinning.

De vrijheid ís er om je te begeven in die andere wereld. 

Een wereld waarin jij jouw hart opent voor de schoonheid om jou heen.

Al is het maar een kwartier per dag.

De vrijheid is er.

De vraag is vooral of je die vrijheid durft aan te pakken met beide handen…

Meer genieten van je leven

Wil je meer geniet-momenten inbouwen in jouw leven? Dan is het belangrijk om ook ruis te verwijderen. Al die overbodige afleidingen waar jij jouw leven ongemerkt mee opvult. Want pas in die lichtheid is het makkelijker om te voelen waar jij zielsgelukkig van wordt.

In de training Lichter Leven in 30 dagen begeleid ik jou daarbij. Overbodige ruis verwijderen we. En natuurlijk gaan we ook aan de slag met jouw persoonlijke geniet-momenten. Jouw Happy Moments.

Meer informatie over Lichter Leven in 30 dagen. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.